Anlık Bildirim

Asus Xonar şimdi de USB

Son dönemde bir çok ürün dalında agresif bir tutum sergileyen Asus, daha önceleri giriş yaptığı ses kartı piyasasınındaki ürünü Xonar'ın özellikle taşınabilir sistemler için olan USB modelini de kullanıcılara sunuyor. Xonar U1 ismiyle satılacak olan USB ses kartı piyasadaki en iyi USB ses çözümü olmaya aday özellikleriyle dikkat çekiyor. Kasa içerisindeki EMI(Electromagnetic Interference= Elektromanyetik alan)'dan uzak olmasının avantajıyla oldukça temiz bir ses sunan Xonar U1, EAX, donanımsal DirectSound ve Dolby Ev sineması teknolojilerine de tam destek veriyor.

(resim Vr-Zone.com sitesinden alınmıştır)

Xonar U1 harici bir ses kartı olduğu için ürünün tasarımı ve ergonomisin üzerinde oldukça durulmuş. Dizüstü bilgisayarınıza uyması için ürünün mavi, kırmızı, beyaz, gümüş ve metalik renklerinden birini tercih edebilirsiniz. Tasarım olarak üst kısmı olmayan bir koniyi andıran ses kartı bir çok gelişmiş özelliği bünyesinde barındırıyor. Bu özellik listesine detaylı bir bakış attığımızda EAX 1.0/ 2.0, A3D 1.0, Directsound H/W & S/W ve OpenAL 'yi listede görüyoruz. Ayrıca üzerindeki optik S/PDIF çıkışından PCM ve DolbyDigital 5.1 çevresel ses desteği bulunuyor. Bu dizüstü bilgisayarlarında bu ses kartıyla dijital ses verebileceği anlamına geliyor. Desteklenen Dolby teknolojilerinin arasında ise Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Pro-Logic IIx and Dolby Digital Live bulunuyor. Xear3D teknolojisi ile sanal olarak 7.1 kanal ses alabilme imkanı da mevcut.

Asus Xonar şimdi de USB

(resim Vr-Zone.com sitesinden alınmıştır)

Ses kartı yapısal olarak üst kısmı olmayan bir koniyi andırıyor. 2 parça halindeki sistemin üst tarafını çevirdiğinizde sesi açıp kapatıyor, bu kısma bastırdığınızda ise ses kartını sessiz'e getirmek mümkün oluyor. Alt tarafta ise kulaklık ve mikrofon girişleri yer almakta. Ürünin üst tarafındaki ışık sesin açık olduğu miktara göre mavi renkte az veya çok yanarken, sessiz modda iken kırmızı yanıyor. Ayırca ürün ile beraber bir de yönlendirilmiş mikrofon veriliyor.

Asus Xonar şimdi de USB

(resim Vr-Zone.com sitesinden alınmıştır)

Ses kartının sürücüleri kurulduktan sonra ise ilgili bütün ayarların yapılabildiği Xonar Audio Center açılıyor. Bu program sayesinde ses miktarından, sesin hangi teknoloji ile verileceğini, hangi çıkışa yönlendirileceği gibi birçok ayarı yapmak mümkün. Bütün ayarlardan sonra yapılan testte ise Asus Xonar 1U ile Asus A8JR dizüstü üzerindeki ses kartı ve ayrıca Asus P5E3 deluxe anakarttaki ses kartı karşılaştırılmış. Karşılaştırmayı yapan VR-Zone'a göre Asus Xonar U1 her iki onboard çözümden de daha iyi performans göstermiş. Eğer sizde dizüstü bilgisayarınızdaki ses kartından memnun değilseniz bu ürünü almayı düşünebilirsiniz.

Özellikler

  • ASUS UA100 USB Audio Controller and CODEC
  • USB 2.0 and 1.0 full-speed compatibility
  • Stereo mini analog and digital combo jack x1 (Headphones/ Speakers/ S/PDIF output)
  • Stereo mini shared Line-in/ Mic-in x1
  • THD+N< 0.005% @ 47mW x2 / 32ohms
  • THD+N< 0.006% @ 88mW x2/ 16ohms 96dB SNR
  • >1.1Vrms full-scale output voltage for >8 ohms load
  • Frequency Response (-3dB/48KHz): 20~20KHz for 32ohms
  • >10mWx2 into headphones of 8~150 ohms
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim