Anlık Bildirim

Asus'dan bir ilk daha: Entegre DDR-3 bellekli anakart P5K3 Premium/WiFi-AP

Artan rekabet ve gelişen teknoloji firmaların farklı çözümler hazırlamalarındaki en önemli kriterler olarak karşımıza çıkıyor. Bugün kullanıcıların büyük bir bölümü özellikle fiyatları ciddi şekilde artan ve artmaya da devam edecek gibi görünün anakart fiyatlarından şikayetçiler. Aslında bir noktada pekte haksız sayılmazlar. Zira bundan birkaç sene öncesine kadar piyasanın en iddialı anakartları yaklaşık 200$ seviyesinden satılırken bugün geldiğimiz noktada fiyatları 400$'ı bulan anakartları da bulabilmek mümkün. Bu gerçekten üzücü bir durum fakat görmezden gelmemiz gereken bir başka nokta daha var. Zira geçmişte bıraktığımız anakartlar ile bugün bizlere sunulan anakartlar arasında teknoloji ve sağlanan özellikler bakımından ciddi farklar olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Tabi gönlümüzün ve cebimizin daha uygun fiyat etiketlerinden yana olduğunu da belirtelim.

Anakart dünyasının lider firmalarından biri olan Tayvan merkezli Asus, araştırma-geliştirme çalışmalarına ayırdığı hatır sayılır bütçenin nimetlerini gün yüzüne çıkarmaya arka arkaya devam ediyor. Anakart konusunda son derece başarılı olan firma hazırladığı yeni anakartı ile de sektörde çokça ses getireceğe benziyor. Anakartlarda entegre ethernet, entegre ses ve entegre ekran kartı derken Asus resmi duyurusunu yaptığı yeni anakartı P5K3 Premium/WiFi-AP ile kullanıcılara entegre bellek sunmaya da hazırlanıyor. Daha önce verdiğimiz haberlerimizde Asus'un kendi logosunu taşıyan DDR-3 bellekler hazırladığının da altını çizmiştik. Firma DDR-3 belleklerin yüksek fiyatları nedeniyle yeni anakartı üzerine 2GB DDR-3 bellek entegre ederek kullanıcılara ayrı ayrı çok daha yüksek maliyetle alınabilecek çözümü daha uygun fiyatla tek paket üzerinde sunmayı hedeflediği belirtilmekte. Zira anakart üzerined 1333MHz'de çalışan 2x1GB DDR-3 bellek yer alıyor.

Asus P5K3 Premium/WiFi-AP'nin özellikleri bunlar ile de sınırlı değil. Firma bellekleri on-board sunmanın yanında anakart üzerinde kullandığı ısı iletim teknolojisini esas alan komplike soğutma sistemini bellekleri kapsayacak şekilde genişleterek hem soğutma hemde görüntü açısından anakartı çok daha etkileyici bir hale getirmiş. Intel'in yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesinin piyasaya giren ilk üyesi olan P35 yonga setini kullanan anakart bu sayede Intel'in LGA775 formundaki mevcut işlemcilerinin yanı sıra 22 Temmuz'da çıkması beklenen 1333MHz fsb'ye sahip Core 2 Duo E6x50 seris işlemcilere ve yıl sonuna doğru hazır olması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere de şimdiden hazır. Ayrıca iki adet PCIe X16 slotuna sahip olan Asus P5K3 Premium/WiFi-AP bu sayede AMD-ATi'nin Crossfire teknolojisini de 16x + 4x formatında destekleyebiliyor. Anakartın diğer dikkat çeken özellikleri arasında çift gigabit ethernet desteği, 8 kanal yüksek tanımlı ses, ve Asus'a özgü Wi-Fi adaptörü gösterilebilir. Diğer teknik özellikler için aşağıda yer alan tabloya göz atabilirsiniz.

Duyurusu yeni yapılan anakartın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ama takdir edersinizki anakart sahip olduğu 2GB'lık entegre DDR-3 belleğin de etkisi ile son kullanıcılar için hazırlanan anakartlar arasında sektörün en pahalısı olacak gibi görünüyor.

Asus'dan bir ilk daha: Entegre DDR-3 bellekli anakart P5K3 Premium/WiFi-AP

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim