Anlık Bildirim

Ati'nin yeni seri AGP kartları için geri sayım başladı

Pci eXpress'e geçiş konusunda fazla acele edip AGP'ye üvey evlat muamelesi yapan Ati, dalga geçtiği HSI köprüsü yüzünden kaybettiği orta sınıfı almaya kararlı görünüyor. Hala çok ciddi miktarlarda talep gören AGP kartlar karşısında Ati'nin yeni çözümleri hazır, fiyatları da belirlerdi. Daha önceden X850 XT, 800 XL ve X800 modellerinin AGP versiyonlarının çıkacağı zaten açıklanmıştı.

X800 ve X800 XL'nin AGP versiyonlarında teknik hiçbir fark yok. Saat hızlarından işhatlarına kadar herşey Pci eXpress versiyonlarıyla aynı. İki kartda yine R430 çekirdeğinden hayat bulacak. Ati'nin adı ortalarda dolaşsada kendisini bir türlü göremediğimiz Rialto köprüsü ise R430 çekirdeğinin pci express sinyallerini AGP'ye çevirerek kartları AGP ortamına uyumlu hale getircek.. X800 XLAGP için birde ufak bir süpriz varki, Pci eXpress versiyonunda olmayan ViVo özelliğinin bu karta da bulunması. Büyük kardeş X850 XT AGP ise R481 adlı yeni bir çekirdek barındıracak ve herhangi bir çevirici köprü bulundurmayacak. Ati'nin bu karttan da çok az üretecğini ve satacağını söylemek yanlış olmaz herhalde.

Fiyatlar ise aynı modelin Pci eXpress versiyonundan 50$ pahalı olacak şekilde 249$,349$ ve 499$ olarak belirlenmiş. Unutulmaması gereken ise bunların tavsiye edilen satış fiyatları olduğu ve kartların Pci eXpress sürümlerinin bile henüz istenilen fiyatlardan yeterince bulunamaması gerçeği. Birde bu 50$'lık üretici tabanlı fark son kullancıya ilk aylarda yaklaşık iki katı olarak yansıyacaktır. Şahsi fikrim Ati Rialto köprüsü için harcağıdı $'ları fazla fazla son kullanıcıdan çıkarmayı amaçlıyor. X800 XL dışındaki diğer iki kart için 50$lık fark çok fazla. Bu olumsuz durum kartların satışının istenilen seviyede olmasına engel olacağı kanaatindeyim.

Verilen bilgilere göre yeni AGP kartlar Mart ayının sonu yada Nisan başı gibi marketlerde yer alacağı şeklinde. X700 serisinin AGP sürümlerinin ne olacağı ise hala şaibeli ... X800, X800 XL ve X850 XT üçlüsünün AGP versiyonlarının ülkemize gelmesi ve rahatca bulunabilmesi ise birkaç ay alacaktır ...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim