Anlık Bildirim

Avrupa Turlarına Çıkmadan Önce Bunlara Mutlaka Göz Atın!

Birbirinden ünlü destinasyonları, tarihe damga vuran kentleri ve mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikleri ile Avrupa herkesin tatil için hayal kurduğu bir bölge.

Birbirinden ünlü destinasyonları, tarihe damga vuran kentleri ve mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikleri ile Avrupa herkesin tatil için hayal kurduğu bir bölge. Toplamda 64 ülkeyi sınırları içerisinde barındıran Avrupa’yı tek başına keşfetmek elbette olacak iş değil. Bu ihtiyaca yönelik olarak yıl boyunca pek çok kapsamlı tur düzenlenmekte. Turlara katılmadan önce ise bilinmesi gereken detaylar ise tatili çok daha keyifli hale getiriyor. İşte karşınızdaYtur tarafından hazırlanan, Avrupa gezilerinizi unutulmaz kılacak olan ipucu ve öneriler…

Mükemmel Bir Avrupa Tatili İçin Bu Dönemlere Dikkat Edin!

Avrupa, yılın her dönemi tatil açısından muazzam anlara tanıklık etse de bazı zamanlar çok daha keyifli olabiliyor. Örneğin Noel, Paskalya veya Cadılar Bayramı gibi günler tüm ülkelerin rengarenk olduğu zaman dilimlerini kapsıyor. Eğer Avrupa tatilinizi bu dönemlere denk getirebilirseniz, alacağınız keyfin en az iki katı olacağını garanti edebiliriz. Tatiliniz bu dönemlerin dışında kalan herhangi bir tarihe denk geliyorsa da endişe etmeyin! Çünkü Avrupa’nın birçok şehrinden eğlence yıl boyunca hiç eksik olmuyor. Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda veya İtalya… Tüm bu ülkelerin kendine ait nefis eğlence kültürleri mevcut. Size kalan ise sadece bunları yerinde ve zamanında keşfetmek!

Valizinizi Hazırlayın: Avrupa’ya Gidiyoruz!

Dünyanın turistik anlamda en çok ziyaret edilen kıtası olarak kabul edilen Avrupa’ya gitmeden önce birtakım hazırlıklar yapmanız gerekecek. Ancak endişelenmeyin! Bu hazırlık süreci, kavuşacağınız tatili düşündüğünüz zaman size adeta mutluluk verecek. Avrupa turları ile hayatınıza renk katmadan önce bir valiz hazırlama süreci sizi bekliyor olacak. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken nokta, planladığınız tatilin dönemini ve bölgenin iklim koşullarını göz önünde bulundurmak. Gerisi tamamen sizin keyfinize kalmış. Eğer kuzey bölgelere gitmeyecekseniz Avrupa’nın ufak tefek farklılıklarla da olsa Türkiye’den çok da değişik bir iklime sahip olmadığını belirtmekte fayda var. Ancak İngiltere gibi ülkelere gidecekseniz dört mevsim yağabilen yağmura karşı mutlaka hazırlıklı olun!

Bir Aktiviteden Diğerine Koşun!

Avrupa gezileriniz sırasında olabildiğince aktivitelere katılım göstermeye çalışın. Birbirinden farklı ülkeleri ve şehirleri gezerken birçok aktiviteye denk gelebilirsiniz. Eğer vakit ayırabilirseniz bunlar arasında bulunan kültür ve sanat aktivitelerine mutlaka dahil olun. Örneğin Almanya turları ile yeni deneyimlere yelken açarken Berlin Filarmoni Orkestrası’nı dinleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde Hollanda’yı gezerken Melkweg Amsterdam Expo’da düzenlenen fotoğraf ve müzik sergilerine katılabilirsiniz. “Bana eğlence lâzım” diyenler için de Avrupa’da seçenek çok! Mesela Disneyland Paris, Legoland Almanya veya İtalya’daki Zoomarine gibi alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Avrupa’nın Gezilecek Yerlerini Karış Karış Gezin

Avrupa, gezilecek yerler açısından ziyaretçilerine olağanüstü destinasyonlar sunuyor. Avrupa gezileri öncesinde bundan mutlaka emin olun. Siz sadece enerjinizi depolamaya bakın. Çünkü bol bol gezecek ve her gün yeni yerler keşfetmenin tadına doyacaksınız. Avrupa elbette geze geze bitirilemeyecek kadar destinasyonlara ev sahipliği yapıyor. Ancak biz size bunlar arasında en turistik olanları sıralayacağız. İşte Avrupa tatil turları esnasında görmeden dönmemeniz gereken o eşsiz yerler;

  1. La Sagrada Familia: Türkçeye Kutsal Aile Bazilikası olarak çevrilebilen bu yapı, İspanya’nın Barselona şehrinde bulunuyor. İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü olarak bilinen Antoni Gaudí imzalı eser, şehrin simgesi konumunda. Yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret ettiği bazilikayı mutlaka görmeden dönmeyin.
  2. Kolezyum: İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Kolezyum, ziyaretçilerini MS 72 yılına kadar götüren zengin bir tarihe sahip. Roma İmparatorluğu’nun ikonik yapısı olan Kolezyum’u eğer Paskalya öncesi ziyaret ederseniz, düzenlenen fener alaylarını da keyifle izleyebilirsiniz.
  3. Eyfel Kulesi: Tabii Avrupa’ya gidip de Eyfel Kulesi’ni görmemek olmaz. Paris’e bağlı Champ de Mars’ta yer alan kulenin ünü Avrupa’yı aşmış durumda. Yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Eyfel Kulesi önünde fotoğraf çekmeden Avrupa tatiline gittik demeyin!
  4. British Museum: İngiltere’de bulunan British Museum, dünyanın en önemli eserlerini bünyesinde barındıran bir müze. Antik Çağ’dan kalan eserleri yakından keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Bunların yanı sıra Avrupa gezileri sırasında görülmesi gereken diğer yerler ise şöyle; Londra Kalesi, Anne Frank Evi, Trevi Çeşmesi, Duomo Katedrali, Retiro Parkı, Louvre Müzesi, Panteon ve daha niceleri…

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim