Anlık Bildirim

BENQ dünyanın ilk HD HDMI destekli LCD monitörünün satışına başlıyor

2002 yılının Nisan ayında Sony, Panasonic, Hitachi, Thomson ve Toshiba'nın bir araya gelerek geliştirmeye başladığı ve destekleyen cihazlar arasında sıkıştırılmamış ses ve görüntü aktarımı yapılabilmesine olanak sağlayan HDMI arabirimi gittikçe yaygınlaşıyor. HDMI destekli ekran kartlarından sonra LCD'ler de duyurulmaya başlandı. LCD monitörler de ilgi çekici modeller ile atılım içerisinde olan BENQ, düyanın ilk HD HDMI destekli LCD monitörünün satışına başlıyor.

BENQ'nun satışına başlayacağı yeni modeli olan FP241W, 24 inc'lik devasa WUXGA ekranıyla dikkat çekmekte. Monitör 1920 x 1200 gibi LCD monitörler açısından oldukça iyi sayılabilecek çözünürlük değerlerine sahip. Günümüz'ün en yüksek HD görüntü standardı olan 1080p (1080 sayısı düşey çizgi çözünürlüğü anlamında kullanılır. Yanındaki p harfi ise "progressive scan/non-interlaced anlamlarında kullanılır.)'ye tam destek veren monitör, 1000:1 kontrast oranı ve 500cd/m2 parlaklık değerlerine sahip. Ayrıca BENQ FP241W'nin her ne kadar 4 ve 2ms gibi daha düşük değerleri sunabilen LCD monitörler olsa da 6ms gibi oldukça düşük tepki süresine sahip. BENQ 6ms gibi düşük tepki süresini AMA (Advanced Motion Accelerator - Gelişmiş Hareket Hızlandırıcı) adını verdiği teknolojiyi kullanarak elde ediyor. LCD monitörler için standart cevap verme süresi her pixel'in siyahtan beyaza veya beyazdan siyaha dönme süresini belirtir. Ancak özellikle film ve oyunlar gibi uygulamalar renkleri gri'nin farklı tonlarını kullanarak oluştururlar. Bu sebeple siyahtan beyaza dönme süresi yüksek olsa bile bu oyunlarda ve filmlerde çok yüksek hız anlamına gelmiyor. Herhangi bir iki ton arasında griden griye geçiş süresi gerçek performansı belirler. İşte bu noktada BENQ, AMA teknolojisi ile tüm renkler arası geçiş süresini oldukça hızlandırıp tepki süresini düşürdüğünü belirtiyor.

BENQ dünyanın ilk HD HDMI destekli LCD monitörünün satışına başlıyor

567x248x474.2mm gibi boyutlara ve 10,6Kg ağırlığa sahip olan monitör 178 derecelik görüş açısına sahip. BenQ FP241W'yi ayrıca dikey olarak çevirip "Portre" modunda kullanabilmek te mümkün. Ayrıca monitör üzerinde USB, DVI-D, S-Video, Composite gibi değişik bağlantı alternatifleri de bulunmakta. Tabi monitörü önemli yapan özellik ise HDMI girişine sahip ilk monitör olması. Bu sayede daha önce Sapphire ve PowerColour gibi markaların duyurusunu yaptığı HDMI destekli ekran kartları ile birlikte kullanılarak yüksek görüntü kalitesi elde edilebileceği belirtiliyor. PIP (piture-in-picture) özelliğine de sahip olan monitör aynı anda 2 farklı kaynaktan görüntü alabilmenizi sağlayabiliyor.

Ağustos ayında satışına başlanması planlanan BenQ FP241W'nin yaklaşık 900$'lık bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim