Anlık Bildirim

BenQ ve EIZO'dan 24-inç ve 30-inç'lik 2 yeni LCD monitör

Dizüstü bilgisayar satışlarında olduğu gibi LCD monitör satışlarında da ciddi bir patlama yaşanıyor. Satışların sürekli ve hızlı bir şekilde arttığı pazarda pastadan daha büyük bir dilim kapmak adına monitör üreticileri her geçen gün yeni ve daha iddialı monitörlerini piyasaya sürüyorlar. Her donanım segmentinde olduğu gibi LCD monitör dünyasını da kontrol eden iddialı oyuncular pazar payının önemli bir kısmını paylaşmaktalar. İşte bu oyunuclar arasında yer alan üreticilerden BenQ ve EIZO yeni LCD monitörlerini duyurdular.

BenQ'den 24-inç'lik Yeni Bir Dev: GW2400W

Son dönemde sıçrama yapan bir diğer monitör üreticisi de BenQ oldu. Özellikle hazırladığı büyük ekran LCD monitörleri ile dikkat çeken firma, ülkemizde farklı organizasyonlara verdiği destek ile de öne çıkmayı başardı. 24-inç'lik serisi ciddi sansasyon yaratan BenQ, yeni bir devin duyurusunu daha yaptı. Firmanın anons ettiği yeni modeli GW2400W de 24-inç'lik boyutu ile son derece iddialı. 1920x1200 (WUXGA) çözünürlüğüne destek veren monitörün anahtar özelliklerinden bir diğeriyse Full HD desteğine sahip olması olarak gösterilebilir.

Geleceğin standardı olarak görülen ve tek kablo üzerinden yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses aktarımına imkan tanıyan HDMI ara birimini de destekleyen BenQ'nin yeni modeli GW2400W özellikle Full HD ve HDMI destekleri ile çoklu ortam uygulamalarına meraklı kitleyi gözüne kestirmiş durumda. 5ms tepki süresi, 250cd/m2 parkalık ve 1,000:1 gibi karşıtlık oranına sahip olan yeni monitör yalın tasarımı ile de dikkat çekmekte. Analog RGB, dijital DVI-D ve HDMI bağlantılarına sahip olan GW2400W'nin kısa bir süre içerisinde satışa sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

EIZO'dan 30" WQXGA Monitör: FlexScan SX3031W-H

Ülkemizde sektörü takip eden uzman kullanıcıların dışında pek çok kimsenin ismini bile duymadığı fakat yurt dışında tanınan ve hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip olan Japon monitör üreticisi EIZO, 30-inç büyüklüğünde son derece etkileyici bir monitör ile meraklı gözleri ve dikkatli bakışları üzerine çekmeyi başarıyor. 30-inç'lik (görülebilir alan 29.8-inç) büyüklüğü ile 2560x1600 (WQXGA) çözünürlüğüne destek veren FlexScan SX3031W-H, sahip olduğu çift HDCP destekli DVI-D bağlantısı sayesinde farklı işletim sismlerinden veya iki farklı ekran kartından aldığı görüntüleri 1200x1600 UXGA çözünürlüğünde gösterebiliyor.

BenQ ve EIZO'dan 24-inç ve 30-inç'lik 2 yeni LCD monitör

Özellikle etkileyici boyutu ile dikkat çeken EIZO'nun yeni monitörü, teknik özellikleri ile de kolay lokma olmadığının sinyallerini veriyor. NTSC renk paletinin tamamını gösterebildiği ifade edilen monitör, 900:1 karşıtlık oranına ve 260 cd/m² parlaklık değerine sahip. Hem dikey hemde yatay olarak 178 derecelik görüş açısı sunan FlexScan SX3031W-H, 2xUSB 2.0 desteğine de sahip. 18 Aralık'ta piyasaya sürülmesi beklenen monitörün yurt dışı satış fiyatının ise 1800 Avro olacağı bildirilmekte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim