Anlık Bildirim

BMW ve Mercedes, artan vakalar nedeniyle CES 2022'de fiziksel olarak yer almayacak

Omicron varyantı tüm dünyayı yeniden harekete geçirdi. Artan vakalar sebebiyle birçok şirket CES 2022'ye katılmama kararı aldı. BMW ve Mercedes de tüm medya faaliyetlerini dijitale taşıyacak.

BMW ve Mercedes CES 2022'ye fiziksel olarak katılmayacak Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı'na (CES 2022) bu kez de Omicron varyantı gölge düşürdü. BMW ve Mercedes, çalışanlarının sağlığını riske atmamak için fuarda fiziksel olarak yer almayacağını duyurdu.

BMW'den yapılan açıklamada, "BMW Group, uzun yıllardır Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) yenilikleri sunuyor. Pandemi durumu nedeniyle BMW Group, CES'te planlanan tüm medya faaliyetlerini Almanya'dan canlı yayınlanan tamamen dijital bir programa taşıyacak." ifadelerine yer verildi.

Alman otomotiv devi fuarda, renk değiştiren gövde panelleri ve yüksek teknoloji araç içi sinema sistemi gibi teknolojilerini görücüye çıkarmayı planlıyordu.

CNET'e göre Mercedes de artan koronavirüs vakaları nedeniyle fuara katılmama kararı aldı. Şirket konuyla ilgili "Müşterilerimizin, ortaklarımızın, çalışanlarımızın ve misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği en büyük önceliğimizdir. COVID-19 virüsü ile ilgili mevcut durum göz önüne alındığında, Mercedes-Benz AG'nin yoğun istişarelerden sonra CES 2022'ye katılımını iptal etmeye karar verdik." açıklamasında bulundu.

Mercedes de fuarda fiziksel olarak yer almak yerine tüm yeniliklerini dijital ortamda sergileyecek. Alman üreticinin 3 Ocak'ta Vision EQXX konseptini tanıtacağını biliyoruz. Söz konusu konsept, Mercedes'in "bugüne kadar geliştirdiği en verimli araç" olarak anılıyor ve 1000 kilometre menzil vadediyor.

Son 48 saat içerisinde Panasonic, IBM, Mercedes-Benz, BMW, AMD ve OnePlus gibi yüksek profile sahip katılımcılar CES 2022'de fiziksel olarak yer almayacağını duyurdu. Katılımını iptal eden şirketlerin sayısı 50'ye yaklaştı. 

Kaynakça https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0363433EN/bmw-group%E2%80%99s-consumer-electronics-show-ces-2022-press-conference-goes-digital https://www.cnet.com/tech/mobile/ces-2022-gfk-drop-out-alongside-microsoft-google-panasonic-intel-over-covid-concerns/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim