Anlık Bildirim

Canavar incelemede: MSI FX5900-VTD128

İlk olarak sıradışı önlü arkalı çift fanlı soğutması ile sayfalarımızın konuğu olan MSI FX5900-VTD128, şimdi de testiyle kendine yer buluyor.

ATI Radeon 9800 Pro gibi piyasanın en üstüne hitap eden Nvidia FX 5900 GPU'lu kart yurtdışı 380$ civarı fiyatıyla pek çok kişi için ulaşması zor bir güzellik.

İncelemedeki model NBox ailesinden değil bu yüzden MSI'ın klasik ama zengin yazılım paketi çıkıyor içinden: Tom Clancy's Ghost Recon, The Elder Scrolls III : Morrowind, Duke Nukem : Manhatten Project ve 7 games in 1 CD. Bu oyunlara ek olarak MSI Media Center, Virtual Drive 7 Pro, Restore It 3 Pro, MSI 5.1 Channel DVD player ve MSI'a Live Update gibi yazılımlar geliyor.

İlk nesil FX'ler deki teknolojileri elden geçiren Nvidia, bunları daha efektif hale getirmiş: Cine FX Engine 2.0, Ultra Shadow ve Intellisample HCT.

FX 5800'ün büyük düş kırıklığını gidermek için hazırlanan bu GPU gerçekten de en önemli sorunları çözmüş gibi Nvidia için:

- Performans: Özellikle 128 bit yerine 256 bit bellek veriyolu genişliği ve çok daha etkin FPU hesaplama ATI ile rekabeti sağladı
- Ses: Saç kurutma makinesinden beter bir sese sahip FX 5800'lerin aksine yeni FX 5900'ler görece olarak çok daha sessiz. Gerçi hala bir Radeon 9800 Pro'dan gürültücüler ama pek çok firmanın kendi imzasını taşıyan (ki MSI'ın kartı buna iyi bir örnek) farklı soğutma tasarımları aradaki farkı oldukça azalttı.

Biraz genel bilgiden sonra MSI'ın kartına geri dönecek olursak yine MSI klasiği olan kırmızı PCB'nin kullanıldığını görüyoruz.

Canavar incelemede: MSI FX5900-VTD128
Canavar incelemede: MSI FX5900-VTD128

Ama bizim asıl ilgilendiğimiz ön yüzde doğan güneş : ) ve arkada ona eşlik eden ay : ) Biraz ilginç oldu yazının burası ama altın sarısı renkli yapraklar adeta güneşi simgeliyormuş gibi gözüküyor. GPU ile ön yüzdeki bellekleri örten heatsinkin merkezinde normalden daha büyük bir fan yer alıyor. Bugüne arka yüzdeki bellekler için en fazla heatsink kullanılmasına rağmen ise bu yüzde de aktif soğutma tercih edilmiş. Tabii bu yüzdeki fan daha ufak çapa sahip. Toplam da 8 derecelik ekstra bir ferahlık yarattığı söylenen bu düzen Nvidia'nın referans tasarımından tam 26dB daha sessiz olarak takdir topluyor : )

Canavar incelemede: MSI FX5900-VTD128

Viperlair yaptığı bu testte performans karşılaştırması için Intel P4 2.4C platformunda MSI'ın karşısına ATI Radeon 9700 Pro koymuş (9800 Pro daha iyi olabilirdi). Specviewperf hariç çoğu testti önde bitiren MSI özellikle kenar düzeltme açıkken ödenen dolarların hakkını veriyor. Standart 400/850 (GPU/Bellek) 3D hızlarda gelen kart bu testte 440/905 hızlara çıkabilmiş ama bunun gerçek hayata katkısı pek büyük olmamış.

Son olarak kartın 3D görüntü kalitesi ATI'ye oldukça yakın bulunmuş, 2D'nin ise aynı olmamakla beraber önceki Nvidia'lara göre daha iyi olduğu söylenmiş. Ne diyelim bu yazıdan etkilenip de bu karta $'ları sayabilecek babayiğitleri şimdiden kutluyoruz : )

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim