Anlık Bildirim

Cep bilgisayarları için Ati'den OpenGL ES 1.0 destekli Imageon 2300 Grafik

Daha geçen aylarda yaptığımız bir haberde cep bilgisayarı ve smartphone'lar (akıllı telefonlar) için Microsoft'un Mobil DirectX sürümünü çıkartacağını yazmıştık. Ama doğal olarak Microsoft bunu yeni sürüme sakladığı için oda yaz ortasında çıkacağından Ati şimdilik en eski ve açık platform olan OpenGL yolunu seçti. Bu sürüm bir çok OpenGL özelliğini desteklemekle birlikte doğal olarak hafifletilmiş bir versiyon.

Eğer bu mobil grafik hızlandırıcıyı kullanan bir cep bilgisayarı çıkarsa ardından hemen bir çok destekleyen oyun çıkacağı kesin çünkü bir çok meşhur OpenGL destekli oyun bir iki düzeltme ile hemen 400 Mhz işlemcili, 128 Mb bellekli günümüzün süper PDA'lerinde rahatça çalışabilecek. Bunlardan birisi olacak olan MotoGP oyunu Ati kendi demolarında kullanıyor. Alınan kare oranı ise değişiklik yapılmaksızın 25 Kare/saniye.

Yukarda deneme amaçlı yapılmış fakat gerçek boyutlarda bir ekran içeren makinayı çalışırken görüyorsunuz. Bir başka Ati yetkiliside GLQuake ile saniyede 35-40 kare gösteren demo ile gerçekten etkileyici çip başarısını göstermiş. Elveda nokta nokta görüntüler, yaşasın boşalan işlemci zamanına entegre edilecek olan yapay zeka.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim