Anlık Bildirim

DH Özel: Year Walk'tan ilk izlenimler

DH Özel: Year Walk'tan ilk izlenimler
Beat Sneak Bandit, Bumpy Road ve Kosmo Spin gibi mobil oyunların yaratıcısı Simogo'nun gizemli oyunu Year Walk'ın Appstore'daki yerini almasıyla birlikte yapımı donanimhaber.com ailesi adına denedik.

Simogo'nun İskandinav mitolojisinden esinlenerek hazırladığı yapım, daha önce pek eşine rastlamadığımız bir mobil oyun deneyimi sunuyor. Karlarla kaplı karanlık bir ormanda geçen oyunda asıl verilmek istenen ürpertici atmosfer, İskandinav mitolojisini kullanılarak sağlansa da, bu mitolojiyle ilgilenmeyen bir oyuncu için yapım sadece merak ve gizem unsurlarıyla dolu bir macera oyunu haline geliyor. Ancak, mekanlarda yaşanan birtakım değişiklikler oyunun mitolojik yönünden etkilenmeyen oyuncular için az da olsa ürpertici bir atmosfer yaşatmayı başarıyor.

Katmanlardan oluşan bir oyun dünyasına sahip olan Year Walk'ta ilerleyiş sahnelerin sağa veya sola gerektiğinde ise, ileri veya geri kaydırılmasıyla sağlanıyor. Bu katmanlı yapı sayesinde, oldukça basit bir şekilde kontrollerin sağlandığı yapım, özgün çizimleriyle de dikkatleri bir hayli üzerine çekiyor. Durmak bilmeyen kar yağışı, karanlık orman betimlemesi ve farklı mitolojik yaratıkları kısaca tüm dünyasıyla mükemmel bir görsel bütünlük yakalayan yapım, sürekli bir sonraki adımda neler yaşanacağını merak ettirmeyi başarıyor. Year Walk'ın bu yapısıyla da neredeyse hiç bir ipucunun olmadığı anlarda bile oyuncuyu bir şeyleri denemeye ittiğini de belirtelim.

Müziklerin oldukça kıt olduğu yapımda, ses efektleri oldukça başarılı bir performans gösteriyor. Ancak, karakterinizin kardaki ayak seslerini tamamlayan ürpertici müziklerin kısıtlı oluşu oyunun vermek istediği ürpertici atmosferi büyük ölçüde törpülüyor.

Duraklat butonu veya oyun menüsü gibi unsurlara rastlamadığımız Year Walk'ın bir de ücretsiz olarak sunulan kılavuz uygulamasına sahip olduğunu da hatırlatalım. "Year Walk Companion" olarak adlandırılan bu kılavuz, Year Walk'ın kontrol sisteminden esinlenilerek tasarlanan bir gezinme yapısına sahip. Sadece İngilizce dil desteğiyle gelen kılavuz, çok detaylı bir anlatıma sahip olmasa da, Year Walk'ın içerisindeki mitolojik yaratıklar hakkında oyuncularının bilmesi gerekenleri aktarmayı başarıyor.

İki ila dört saat arasında bir oynanış süresine sahip olan Year Walk, yeniden oynanabilirlik anlamında pek bir şey sunmasa da, denenmeye değer yapımlar arasında yerini almayı başarıyor. 19. yüz yılın İsveç'inde karanlık bir ormanda mobil oyuncuları mitolojik yaratıklar ve gizemli bulmacalar ile baş başa bırakan Year Walk'a 6.99 TL'lik bir fiyat etiketiyle Appstore üzerinden buradan ulaşabilirsiniz. 
Year Walk Companion - Year Walk kılavuzuna ücretsiz olarak Appstore üzerinden buradan ulaşabilirsiniz. 
   

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim