Anlık Bildirim

Türk geliştirici OB Studios'un ilk yapımı TAP Dance'i inceledik


İlk olarak "Bridge Wars" adlı projeyle adından söz ettiren Oyun Bozan Stüdyoları(OB Studios), geçtiğimiz ay duyurusunu yaptığı TAP Dance'i nihayet mobil oyuncuların beğenisine sundu. Biz de Türk geliştiricinin hayata geçen ilk oyunu olma özelliği taşıyan TAP Dance'i inceleyerek yapım hakkında merak edilenleri gün yüzüne çıkardık. 

Quick Time Event türünde bir ritim oyunu olan TAP Dance, mobil oyunculara müziğin ritmiyle parıldayan bir dünyanın kapılarını açıyor. Neon parlamalarının ağırlıklı olarak kullanıldığı yapım, mükemmel bir görsel deneyim sunamıyor. Ancak, müziğin ritmiyle farklı bir hal alan ışıklandırmalar durumu az da olsa kurtarmaya yetiyor. Görsel anlamda bizleri pek de şaşırtmayan yapımın grafikleri bizden 10 üzerinden 5 puan alıyor.

TAP Dance, hareketli ve hoş tınılara sahip müziklere sahip. Ancak, yapımın sadece 10 parçadan oluşan bir müzik listesiyle karşımıza çıkması bir süre sonra aynı tınıları duymamıza neden oluyor. TAP Dance, hareketli müzikleriyle her ne kadar başarılı bir grafik yakalamış olsa da, çeşitlilik konusunda sınıfta kalıyor. Umarız yapımcı, çeşitlilik konusuna el atarak farklı tınılara sahip müzikleri de oyunun bünyesine katar. Hoş tınılara sahip olsa da çeşitlilik konusunda pek de bekleneni veremeyen sesler bizden 10 üzerinden 7 puan alıyor.

Türü itibariyle sadece ufak bir dokunuşla kontrollerini sağlayabildiğimiz yapım, dokunmatik ekranı başarılı bir şekilde kullanıyor. Oyun esnasında herhangi bir zorluk yaşamadığımız kontroller, bizden 10 üzerinden 10 puan almayı başarıyor.

Klasik mod ve serbest mod olarak adlandırılan iki farklı oyun moduyla karşımıza çıkan TAP Dance, herhangi bir hikaye kurgusu içerisinde oyunculara sunulmuyor. Yapım, bu yönüyle anlık eğlence sunmaktan öteye gidemiyor. Her iki modda da 4 farklı zorluk seviyesi sunan yapım, klasik modda mobil oyuncuların beğenisine toplamda 40 farklı bölüm sunuyor.

Söz konusu 40 bölümü başarılı bir şekilde bitirmeye çalıştığımız klasik modda gösterdiğimiz başarıya göre ödüllendirilirken, bu başarıları Facebook üzerinden paylaşabiliyor veya Game Center üzerinden rakiplerimize meydan okumak için kullanabiliyoruz. Aynı paylaşım seçeneklerine sahip olan serbest modda ise, sadece üç kez hata yapma hakkınızın olduğu ve oyunun asıl eğlencesini bu modun oluşturduğunu söyleyebiliriz. Bir Türk geliştirici tarafından geliştirilmesine rağmen, Türkçe dil desteği bulunmayan yapımın oynanabilirliği bizden 10 üzerinden 6 puan alıyor.

Genel olarak bizden 10 üzerinden 7 puan alan TAP Dance, türü seven ve reflekslerini test etmekten hoşlanan mobil oyuncuların deneyebileceği yapımlar arasında yer alıyor. Ancak, müzik tabanlı olmasına rağmen bu konudaki çeşitliliğin sağlanamadığı yapım, farklı ve daha fazla oyun içerik ile daha iyi bir oyun deneyim sunabilirdi. Herhangi bir oyun içi satışa yer verilmeyen TAP Dance'in şu an için sadece iOS platformu için indirilebilir olduğunu ve yakın bir zamanda Android platformu için de yayınlanacağını belirtelim.




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3321 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, uygulama haber ve Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim