Anlık Bildirim

Andy Rubin, Essential Phone'un gelecek ay çıkacağını açıkladı

Android'in kurucusu olarak bilinen Andy Rubin, yeni Essential Phone'un Haziran ayından önce satışa sunulacağını söyledi. Akıllı telefon kendi dijital asistanıyla gelecek.
Android kurucusu Andy Rubin, geride bıraktığımız Salı günü Essential Phone olarak adlandırılan yeni akıllı telefonunu tanıtarak teknoloji dünyasında fırtına gibi esti. Etkileyici özellikler dışında herkesin dikkatini çeken şey, yeni telefonun logo veya şirketin adı gibi görünür bir marka taşımaması oldu.
ABD'li tüketiciler Essential Phone'u rezerve edebilmesine rağmen, cihazın resmi çıkış tarihi hakkında bir bilgi yok. Bununla birlikte Rubin, Salı günü Recode Kod Konferansı'nda telefonun sevkiyat takvimini açıkladı.
Rubin'e göre, Essential Phone önümüzdeki 30 gün içinde satışa sunulacak. Bu da tüketicilerin Haziran sonundan önce cihazı ellerine alabilecekleri anlamına geliyor. Tüm bunlara ek olarak Rubin, yeni telefonun kendi dijital asistanına sahip olacağını belirtti.
Bu yapay zekalı sanal asistan Essential Home isimli akıllı hoparlörde de mevcut olacak. Ambient OS olarak adlandırılan özel bir işletim sistemiyle çalışan yeni akıllı ev cihazının Amazon Echo ve Google Home da dahil olmak üzere segmentteki diğer oyuncularla rekabet etmesi bekleniyor.
Saf Android 7 Nougat çalıştıracak olan Essential Phone, 2560 x 1312 piksel ve 19:10 görüntü oranıyla sıradışı bir ekran çözünürlüğü olan 5.71 inç ekranla birlikte geliyor. Çerçevesiz ekranı Corning Gorilla Glass 5 tarafından korunan akıllı telefon, titanyum gövde ve seramik arka panele sahip.
699 dolarlık cihaz, 13 megapiksel RGB + 13 megapiksel monokrom lensli ve f/1.85 diyafram açıklığı sunan çift kamera teknolojisiyle donatılmış. Kamera aynı zamanda saniyede 30 kare 4K video çekebiliyor. Telefonun ayrıca f/2.2 diyafram açıklığı olan 8 megapiksel ön kamerası var.
Essential Phone'un Samsung Galaxy S8'de yer alan Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinden güç aldığını belirtelim. Diğer özellikleri arasında 3.040mAh pil, hızlı kablolu şarj için USB Type-C bağlantı noktası, 4GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi yer alıyor. Ancak telefonda 3,5 mm kulaklık girişi yok. Andy Rubin'in, Recode Kod Konferansı'nda Walt Mossberg ile yaptığı söyleşiyi aşağıdaki video aracılığıyla izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim