Anlık Bildirim

Çentik, çerçeve ve parmak izi tarayıcısını tarihe gömen Oppo Find X karşınızda

Oppo'nun bir süredir gündemi meşgul eden yeni amiral gemisinin nasıl bir tasarımla geleceği merak ediliyordu. Oppo Find X çerçeve boyutunda açılır kapanır kamera mekanizmasıyla ortaya çıktı.
Oppo Find X'in resmen tanıtılmasına saatler kaldı ancak The Verge adlı internet sitesi sayesinde, merakla beklenen akıllı telefonun nasıl bir tasarımla geleceğini daha şimdiden görme şansına sahip olduk. Oppo Find X, çentik olmadan "gerçek" çerçevesiz bir kullanıcı deneyimi sunabilen bir başka telefon olarak karşımıza çıktı.
Oppo, Vivo Apex konsepti ile ilk kez MWC 2018'de gördüğümüz ve ardından Vivo NEX modeli ile hayata geçirilen açılır kapanır kamera mekanizmasını kullanmayı tercih etmiş. Ancak benzer bir yaklaşım kullanılsa da bazı farklılıklar var. Vivo'nun telefonunda, sensörün yerleştirilmesi için yeterli büyüklükte bir mekenizma var. Oppo'nun ise akıllı telefonun üst çerçevesine uyan tam boy bir mekanizma kullanmayı seçtiğini görüyoruz.

Çentiğe karşı 2. çözüm

Kamera uygulamasını açtığınız zaman söz konusu mekanizma dışarı çıkıyor ve kapattığınızda geri kayarak yerine oturuyor. Ayrıca çift arka kamera ve selfie kamerası olmak üzere toplamda üç kamera sensörünü barındırdığını belirtelim. Kamera gizendiğinde ön panelde 6.4 inç Full HD OLED ekrandan başka bir şey görmüyorsunuz. Oppo yeni amiral gemisinin yüzde 92.25'lik bir ekran-gövde oranına sahip olduğunu iddia ediyor.
Çentiksiz tasarıma sahip telefon yuvarlak köşeli ve kavisli kenarlarıyla oldukça şık duruyor. Kamera mekanizması dışarı çıktığında 25 megapiksel selfie kamerası ile birlikte 16 megapiksel ve 20 megapiksel çift arka kamera kullanılabilir hale geliyor. Oppo, kameranın açılmasının sadece 0.5 saniye sürdüğünü söyledi ki bu da oldukça hızlı.

Parmak izi tarayıcısı yok

Oppo Find X'in bir parmak izi tarayıcısına sahip olmadığını belirtmek gerekir. Şirket hem geleneksel hem de ekrana gömülü parmak izi tarama teknolojilerini bir kenara atmış durumda. Bunun yerine, yüz tanıma ve her zamanki PIN/desen/parola güvenliği seçenekleri sunuyor. Yüz tanıma özelliği kullanılırken açılır kapanır kamera dışarı çıkarak kullanıcının yüzünü tarıyor.
Akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ve 8 GB RAM ile güçlendirilmiş durumda. Ayrıca 256 GB'a kadar dahili depolama alanı sunacak. Bununla birlikte VOOC hızlı şarj destekli 3.730 mAh pile sahip olduğunu belirtelim. Cihaz Oppo'nun Android 8.1 Oreo tabanlı özel Color OS işletim sistemini çalıştırıyor.
Fiyatlandırma ve ne zaman satışa sunulacağı konusunda şu an için bir bilgi yok. Görünüşe bakılırsa Oppo, lansman etkinliğinde de bazı şeyler bırakmak istemiş. Akıllı telefon resmi olarak tanıtıldıktan sonra sizlere Oppo Find X ile ilgili çok daha detaylı bilgiler ulaştıracağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22644 kez okundu.
53 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim