Anlık Bildirim

Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte!

Samsung Galaxy Note 8'in Edge ekranının sorunlu olduğuna dair birçok şikayet dile getirildi. Donanımhaber olarak işin peşine düştük ve yaşanan tüm olayları sizlere aktardık. Detaylar haberimizde...
Geçen sene hatırlayacağınız üzere Samsung'un başı Galaxy Note 7'nin bataryalarıyla dertteydi. Samsung, değişim programı başlatmasına rağmen sorunu çözememişti ve piyasadaki tüm Galaxy Note 7'leri toplatmıştı. Şimdi ise Samsung'un başı Galaxy Note 8'in ekranlarıyla dertte gibi görünüyor. Birçok kullanıcı Samsung Galaxy Note 8'in Edge ekranında ışık sızması olduğunu belirtiyor.
Donanımhaber ekibi olarak konuyu yakından takip edip ışık sızması sorunuyla karşılaşan bir Note 8 kullanıcısıyla iletişime geçtik. Gelişmeleri an ve an takip ettik ve yaşananları sizlere aktarıyoruz. 

Yaşananlar Oldukça İlgi Çekici Türden!

Ulaştığımız Samsung Galaxy Note 8 kullanıcısı, 09.10.2017 tarihinde Emaar Square Mall'daki Samsung mağazasından bir adet Galaxy Note 8 aldı. Kullanıcı cihazı deneyimleye başladıktan sonra telefonun özellikle sol taraf ekranında belirgin ışık sızmaları olduğunu fark etti. Zaman kaybetmeden 12.10.2017 tarihinde Emaar Square Mall'daki Samsung teknik servisine başvurarak şikayetini dile getirdi ve cihaz teknik servis tarafından teslim alındı.
Cihaz teknik servis tarafından teslim alındıktan bir süre sonra kullanıcıya cihazının değiştirileceği söyleniyor.(Yukarıdaki görselde de teknik servisin cihazı değiştirdiğine dair bir servis fişi bulunmakta.) Ardından kullanıcı Emaar Square Mall'daki Samsung mağazasına değişen cihazını almaya gidiyor. Müşteriye sıfır kutu (açılmamış) yeni bir Note 8 veriliyor.
Olay yerinde kutuyu açan kullanıcı yeni cihazı çalıştırdığında aynı sorunun devam ettiğini görüyor. Bunun üzerine yetkili teknik servis elemanları depodan yeni bir Galaxy Note 8 getiriyor. İkinci defa getirilen değişim cihazı da olay yerinde açılıyor ve aynı sorunun tekrar devam ettiği görülüyor. Bunun üzerine yetkili teknik servis elemanları konunun tekrardan araştıracağını söyleyip müşteriyi gönderiyor. Toplamda üç adet Galaxy Note 8 kutudan çıkarılıyor ve tüm cihazların ekranından ışık sızması gerçekleştiği görülüyor.
Mağdur kullanıcı ikinci kez teknik servise gittiğinde ise artık değişim yapılmayacağı söyleniyor. Bunun üzerine müşteri cihazın tekrardan incelenmesi için talimat veriyor.
Galaxy Note 8 kullanıcısı, sorunun giderilmediği taktirde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağını belirtti.

Samsung ile Standart Bir Kullanıcı gibi İletişime Geçtik

Emaar Square Mall'daki Samsung yetkili teknik servisini arayıp olayın detaylarını öğrenmeye çalıştık lakin servis çalışanları Edge ekranlarda bazen ışık yansıması olabileceğini söyledi. Ardından 444 77 11 telefon numaralı Samsung Genel Merkezi ile görüştük ancak buradan da aynı cevabı aldık. Samsung'un destek sayfasına baktığımız zaman ise "Galaxy Note8'in pencere camı nedeniyle bazı koşullarda (örn: karanlıkta) "ışık sızıyormuş" durumu meydana gelebilir." cevabının verildiğini görüyoruz. 

Yaşanan Sorun Kronik Mi? 

Samsung'un başı Note 8 ekranındaki ışık sızması sorunu ile dertte!
 
Yaşanan bu can sıkıcı olaylar üzerine biz de yirmiden fazla teknoloji mağazasını gezerek böyle bir sorunun olup olmadığını teyit etmek istedik. Edindiğimiz deneyimlerde ve mağazalar içinde elimize aldığımız cihazlarda böyle bir sorunla karşılaşmadık lakin yaptığımız araştırmalar sonucu gerek yabancı forumlarda gerekse yerel forumlarda benzer sorunla karşılaşan kullanıcı sayısının epey fazla olduğunu gözlemledik.
Tabi bizim cihaza aydınlık ortamda bakmış olmamız da durumu etkileyen bir husus olacaktır. Sizlerin de tahmin edebileceği üzere mağazalardaki spot aydınlatmalar bizi yanıltmış olabilir. Kullanıcılar da zaten sorunun özellikle karanlıkta daha net seçildiğini ifade ediyor.
Bakalım tüm bu yaşananların ardından Samsung Türkiye'den bir açıklama gelecek mi...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36681 kez okundu.
80 kişi, toplam 101 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, değişim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim