Anlık Bildirim

2014'ün bombası: Nokia, Android'li akıllı telefon hazırlığı içerisinde

2014'ün bombası: Nokia, Android'li akıllı telefon hazırlığı içerisinde

Windows Phone platformunun en önemli firması olan Nokia'nın Android'li bir telefon çıkarmasını bekler misiniz? Bence birçoğumuz için bu sorunun cevabı, son 1-2 yılda yaşananlardan sonra imkansız; ancak gelen son bilgiler Nokia'nın herkesi şaşırtacak hamlesini 2014'de hayata geçirme planları yaptığını gösteriyor.

The Verge'in Nokia'ya yakın kaynaklarından edindiği bilgilere göre Nokia, akıllı telefon pazarının giriş segmentinde çığır açacak projesiyle Android dünyasına dolaylı da olsa merhaba demeyi planlıyor. Dolaylı ifadesini kullandık çünkü kaynaklar, Nokia'nın telefonunda direkt olarak Android'i kullanmaktansa, tıpkı Amazon'un Kindle Fire serisinde yaptığı Android'in farklı bir türevine yer verme hazırlığı içerisinde olduğunu dile getiriyor.

Telefonun tasarımıyla ilgili bilgimizin tek dayanağı, yakın zamanda @evleaks tarafından yayınlanan "Normandy" kod isimli telefona ait olduğu belirtilen görsel. Fotoğrafta Lumia'ya benzerliği ile dikkat çeken telefonun Asha mı yoksa Lumia serisinin bir üyesi olduğu sorusu, fotoğraf ilk sızdığında cevap bulmamıştı. Ancak The Verge'in kaynakları Nokia'nın Android'li telefonun çalışmasının "Normandy" kod adıyla yürütüldüğünü söyleyerek, fotoğraftaki telefonla ilgili akıllardaki soru işaretlerini giderdiler.

Kaynaklar, Normandy'nin Skype gibi önemli uygulamalarla donatılacağı için Lumia'ya benzeyeceğini; ancak düşük fiyat etiketi sayesinde ise Asha'nın müşteri kitlesini hedef alacağını belirtmekteler. Dolasıyla Normandy'nin Android'in farklı bir türevdeki işletim sistemi sayesinde Asha ile Lumia arasındaki boşluğu dolduracak bir telefon olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Tahmin edersiniz ki projenin geleceğiyle ciddi bir sıkıntı bulunuyor: Microsoft'un satın alımı. Bilindiği üzere Nokia'nın Cihazlar & Servisler birimi satın alım prosedürlerinin tamamlanmasından sonra 2014 yılı içerisinde tamamen Microsoft'un bir parçası olacak. Dolayısıyla Android'li telefon projesinin kaderi aslında Microsoft'a bağlı. Microsoft'un Android'li bir telefon satacağı fikri ne kadar ilginç olsa da projenin geleceğinin ne olacağını yaşayarak göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6723 kez okundu.
105 kişi, toplam 114 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim