Anlık Bildirim

Akıllı telefon satışlarında ilk kez dünya çapında bir düşüş yaşandı

Dünya çapında piyasa araştırma şirketi Gartner'in yayınladığı verilere göre 2017'nin dördüncü çeyreğinde akıllı telefon satışlarında ilk kez global çapta bir düşüş yaşandı.

2017 akıllı telefon satışları Tam Boyutta Gör
 

Dünya çapında piyasa araştırmalarıyla bilinen Gartner’in yayınladığı rapora göre akıllı telefon satışlarında ilk kez global çapta bir düşüş yaşandı.

Gartner’in raporunda sunduğu verilere göre akıllı telefon satışları 2016’nın son çeyreğinde 432 milyon iken, 2017 yılının aynı döneminde %5.6 düşerek 408 milyon adet olarak gözlendi.

Samsung birinciliğini korudu 

2016’nın dördüncü çeyreğinde dev üreticiler Samsung ve Apple’ın pazar payı birbirine denk iken, 2017’nin aynı döneminde satışlarında düşüş yaşanmasına rağmen pazar payını daha fazla büyüten Güney Koreli üretici - %17.8’den %18.2’ye - liderliğe yerleşti. Apple tarafında ise satış rakamlarında görülen daha fazla düşüş şirketin %17.9 pazar payıyla ikinci sırada kalmasına neden oldu. Bu şirketlerin hemen arkasından da %10.8 ile Huawei, %6.9 ile de Xiaomi geldi.

"Bu düşüşün iki ana nedeni var" 

Gartner Araştırma Müdürü Anshul Gupta’nın belirttiğine göre bu düşüşün yaşanmasının iki ana nedeni var. Bunlardan birincisi, çok düşük fiyatlı akıllı telefonların kaliteden yoksun olması nedeniyle insanların daha kaliteli telefonlara yönelmesi sonucu cep telefonundan akıllı telefonlara geçme oranındaki düşüş. Bir diğeri ise kaliteli akıllı telefon sahibi olan insanların telefonu kısa sürede yenilemek yerine daha uzun süre kullanması.

Gartner verilerine göre 2017 yılının tamamında %20.9 Pazar payıyla Samsung lider durumda bulunuyor. Apple ise %14 Pazar payı ile ikinci sırada.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4521 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon pazarı, akıllı telefon satışları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim