Anlık Bildirim

7 milyar insanın bulunduğu dünyada bir yılda 1.9 milyar telefon üretildi

Çin, yine bir dünya rekoruna imza attı! 1.9 milyar telefon üretiminin gerçekleştiği 2017 yılında üretimin dörtte üçlük kısmı (1.4 milyar) Çin'de gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar:
Hiç şüphe yok ki Çin, diğer sektörlerin olduğu gibi akıllı telefon üretiminin de kalbi durumunda. 1.3 milyar insanın yaşadığı dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda bulunan Çin'de 2017 yılında tamı tamına 1.4 milyar telefon üretildi. Bu rakam, tüm dünyada üretilen telefonların dörtte üçüne tekabül ediyor. 
 
Çin'de büyüklü küçüklü birçok akıllı telefon üreticisi faaliyet gösteriyor. Apple, Samsung ve LG gibi dünya devleri akıllı telefonlarının büyük çoğunluğunu Çin'deki fabrikalarda üretirken Çinli Huawei, Xiaomi, Vivo, Oppo, ZTE, Meizu ve OnePlus gibi yerli markalar da üretim hattında büyük role sahip. Çin Sanayi ve Enformasyon Bakanlığı, Çin'in akıllı telefon üretim ve ihracatının hızlı bir büyüme kaydettiğini ve bu eğilimin 2018 yılı boyunca devam edeceğini söyledi. Raporda dünya genelinde toplam 1.9 milyar adet telefon üretilmekle birlikte bunların %74.3'ünün tek başına Çin'de üretildiği dikkatlerden kaçmıyor. 

Çinli markalar sınırları aşıyor

Çin halihazırda akıllı telefon ticareti için oldukça rekabetçi bir piyasa. Xiaomi ve Huawei gibi Çinli markalar hızla büyürken dünya devleriyle rekabet eder hale geldi. Çin menşeli firmaların başarılarının altında yatan en büyük güç ise kar marjını düşük tutmalarının altında yatıyor.
Büyük telefon üreticilerine göre nispeten daha ucuz fiyat etiketini benimseyen Xiaomi, OnePlus, Honor ve Vivo gibi markaların başta akıllı telefonları olmak üzere çoğu ürünü, ülkemiz dahil birçok ülke tarafından bir hayli rağbet gördü.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim