Anlık Bildirim

42 Android telefon modeline fabrika üretim aşamasında Trojan bulaştığı ortaya çıktı

Antivirüs şirketi Dr. Web, yaptığı araştırmalar sonucunda 42 Android telefon modeline üretim aşamasında Trojan bulaştığını açıkladı. Akılalmaz olayın detayları haberimizde.
Rusya merkezli antivirüs şirketi Dr. Web akılalmaz bir olayı gün yüzüne çıkardı. Şirket yaptığı araştırmaların sonucunda, fabrika üretim aşamasında 42 farklı Android telefon modeline "Android.Triada.231" adında bir trojan bulaştığını tespit etti. Bu trojan kullanıcıların bankacılık bilgilerini ele geçirmek için kullanılıyor.

Kutusu açılmamış telefonlarda Trojan var

Çin'de üretilen ucuz Android cihazlarda yer alan kötü yamaçlı yazılım, Android'in Zygote adı verilen sistem bileşenini bozuyor. Bu da Android.Triada.231 trojanının başta bankacılık olmak üzere diğer uygulamalara erişerek kullanıcıların verilerini çalınmasına olanak sağlıyor. Dr. Web, bu olayın sadece Rusya'da değil, tüm dünyada satılan kutusu dahi açılmamış cihazlar için geçerli olduğunu belirtiyor.
Şirket henüz üretim aşamasında trojan bulaşan cihazların Leagoo, Doogee, Umi ve Cubot olduğunu açıkladı. Ayrıca geçtiğimiz Aralık ayında piyasaya sürülen Leagoo M9 modeli de etkilenen cihazlar arasında yer alıyor. Trojanın cihazlara yanlışlıkla mı yoksa bilerek mi bulaştırıldığı ise cevap bekleyen önemli bir soru.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6704 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, virüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim