Anlık Bildirim

4G LTE teknolojisinde önemli güvenlik açıkları tespit edildi

ABD'de yer alan Purdue Üniversitesi araştırmacıları, 4G LTE teknolojisinde oldukça kritik güvenlik açıkları tespit edildiğini açıkladılar. Endişe yaratan konunun detayları haberimizde.
Purdue Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı, kablosuz veri iletişim teknolojisi olan 4G LTE'de güvenlik açıkları olduğunu tespit etti. Güvenlik açıkları, iletişim protokolündeki tasarım kusurlarını gözler önüne sererken, bu açıkların 5G teknolojisini de etkilememesi için çalışmaların son derece dikkatli sürdürülmesi gerektiğine işaret ediyor.

10 güvenlik açığından 8'i doğrulandı

Araştırma grubu, ABD'nin 4 büyük GSM Operatörü'nün SIM kartlarına LTEInspector adı verilen bir yöntemle çeşitli testler yaptı. Çalışmalar sonucunda bilgisayar korsanlarının, 4G LTE ağına sızarak kullanıcıların haberleşmelerini izleyebilecekleri ortaya çıktı.
4G LTE kimlik doğrulama sistemindeki açık sebebiyle, korsanların istenilen telefon numarasını kontrol edebilmesi mümkün hale geliyor. Bu açık kullanılarak o kişi adına telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar ve hatta konum değişiklikleri bile yapılabiliyor.
Yetkililer bu açıkların özellikle sahte delil oluşturulmasında kullanılabileceğine de dikkat çekiyor. Ayrıca bu yöntemle kişilere sahte acil durum uyarıları da gönderilebildiğini belirten araştırmacılar, 10 güvenlik açığından 8'ini doğrulamış durumdalar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3347 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gsm, güvenlik açığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim