Anlık Bildirim

Türkiye de dahil pek çok ülkede yıllardır akıllı telefonların FM yongası ile geldiğini ancak vergilendirme gibi bazı nedenlerle pasif durumda kaldığını görüyoruz. Bununla birlikte tabu yavaş yavaş yıkılmaya başlıyor.

FM radyo yeniden gündemde

Firmanın yerel radyo dinleme platformu NextRadio ile yaptığı ortaklık kapsamında ABD ve Kanada pazarında satılacak tüm Samsung akıllı telefonlarında FM yongası aktif olacak.

NextRadio platformu telefonunuzdaki FM yongası ile entegre çalışan bir uygulama. Yonga üzerinden mevcut tüm yerel radyolara erişebilen uygulama bunları dinlemenizi sağlıyor. Ayrıca radyolar ile ilgili çeşitli çalma listesi gibi bilgileri de internet üzerinden kullanıcıya sağlıyor.

FM yongası aktif olmayan telefonlarda ise canlı yayın yapan yerel radyolara ulaşarak dinlemenizi sağlıyor. NextRadio benzerlerine göre çok daha az veri ve enerji harcıyor. Bu bakımdan popüler.

Diğer taraftan FM radyolar artık popüler değil ve her şeyi internet üzerinden dinliyoruz. Ne var ki internetin kesildiği felaket durumlarında FM radyo büyük önem taşıyor. Geçen yıl kasırga felaketi sonrasında iPhone modellerinde FM radyonun aktif edilmesi için federal haberleşme komisyonu çağrı yapmış ancak kabul görmemişti.

Samsung’un haricinde geçen Ağustos ayında LG de NextRadio ile ortaklık yaptı. 2013 yılında da Sprint operatörü bir iş birliğine gitmişti. Bu üç markanın telefonları ABD’de FM yongası aktif olarak satılıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim