Anlık Bildirim

Son dönemde özellikle Amazon’un Echo serisi ile başı çektiği akıllı hoparlör segmentinde büyük bir hareketlilik göze çarpıyor. Amazon’un yeni Echo Show modeli ve Microsoft destekli Harman Kardon Invoke modeli bir süre önce duyuruldu. Apple’ın ise segmente ilgi duyduğu biliniyor. Bugün sürpriz bir haber de Samsung tarafından geldi.

Patent başvurusu yapıldı

Firmanın yaptığı bir patent başvurusu, masaüstü tarzında planlanan bir ses cihazına işaret ediyor. Görünüşe göre cihazda bir dijital ekran da yer alıyor. Yani hem sesli hem de görüntülü olarak cihaza kumanda etmek mümkün.

Bu segmente adım atmak isteyen üreticilerin elinde mutlaka bir dijital asistan olması gerekiyor. Amazon olsun, Microsoft olsun, Apple olsun, Samsung olsun yapay zeka tabanlı dijital asistanını belirli bir aşamaya getirdi. Bu bakımdan önemli bir avantaja sahip. Elbette segmentte en büyük avantaj Alexa ile Amazon’a ait.

Aslında dijital asistan döneminde artık ikinci aşamaya geçildiğini görüyoruz. İlk aşamada firmalar kendi bünyelerinde dijital asistanlarını geliştirdi ve belli bir aşamaya getirdi. Siri, Alexa, Bixby, Cortana bugün kendilerini ispatlamış asistanlar. Şimdi sıra bağımsız olmaya geldi. Bu asistanları artık harici ses sistemlerinde daha sık göreceğiz. Bu konuda Alexa teknolojisini pek çok firmaya lisanslayan Amazon bir adım ileri durumda.

Samsung’un kısa vadede akıllı hoparlör geliştireceği pek akla yatkın gelmiyor zira Bixby asistanı henüz erken aşamada ve ancak yıl sonuna doğru rakipleri ile mücadele edecek seviyeye gelecek. Bu bakımdan henüz Samsung’un önünde uzun bir yol var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim