Anlık Bildirim

Akıllı telefon satışları düşüyor işte güncel rakamlar:

Dünya genelinde yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon satışları geçen yıla kıyasla düşüş gösterdi. Peki ilk çeyrek itibariyle kaç telefon satıldı. İşte rakamlar:

Akıllı telefon satışları düşüyor işte güncel rakamlar: Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde akıllı telefon satışları 2016 ilk çeyreği itibariyle düşüş eğilimi gösterdi. TrendForce tarafından açıklanan rakamlara göre 2016’nın ilk üç aylık döneminde 292 Milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Bu rakam bir önceki çeyreğe kıyasla %18.6’lık düşüş anlamı taşıyor. Ayrıca 2015’in ilk çeyreği ile kıyaslandığında da %1.3’lük kayıp anlamı taşıyor.

Çin’li markaların 125 Milyon adetlik satışı temsil ettiği aynı rakamda, Samsung ile Apple toplam satışlarının %42.’unu temsil ediyor. İki dev ismin bir önceki çeyrekteki payları %41.5 olarak gerçekleşmişti.

Apple, yılın ilk çeyreğinde 42 Milyon iPhone satışı gerçekleştirerek aslında hayal kırıklığı yaratmıştı. Bir önceki çeyrekte 75 Milyon iPhone satan şirketin 2016 beklentileri de düşmüş durumda. 2016 yılı için Apple’ın 213 Milyon iPhone satacağı ön görülüyor. Bu da bir önceki yıla kıyasla %10’lük küçülme anlamına geliyor. TrendForce’a göre 2016 yılı  iPhone SE satışları 15 Milyon seviyesinde gerçekleşmiş olacak.

Samsung 81 Milyon'u Gördü

Samsung’un ilk çeyrek satışları ise 81 Milyon cihaz olarak gerçekleşti. Bu bir önceki çeyrekten %2.5’lik bir sıçrama anlamı taşıyor. Galaxy S7 ve S7 Edge ile satışlarını ateşleyen Samsung’un ikinci çeyrekte çok daha büyük bir rakama ulaşması sürpriz olmayacaktır. Samsung için 2016 yılı toplam satış beklentisi ise 316 Milyon adet cihaz seviyesinde.

Bunun yanında Çin merkezli üreticilerden Huawei yılın ilk çeyreğinde 27 Milyon, Lenovo 17 Milyon, Xiaomi ise 15 Milyon cihaz satarak büyüme eğilimini sürdüren isimler olarak sıralandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6474 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim