Anlık Bildirim

Analiz : Akıllı telefonlarda metal kasalara ilgi artacak

Analiz : Akıllı telefonlarda metal kasalara ilgi artacak

Bir dönem Samsung'un akıllı telefonlarının etkisi ile polikarbonat veya diğer bir deyimle plastik alaşımlı kasa tercihlerine bol bol rastlıyorduk. Ancak özellikle One M7 ile ince metal işçiliği ilgi görünce üreticilerin bu alanda da bazı hamlelerini görür olduk. Orta seviye akıllı telefonlara kadar inen metal kasa seçeneği bu yıl da etkisini artıracak. 

Metal kasa işçiliği konusunda söz sahibi olan ve aynı zamanda HTC'nin tedarikçisi konumunda bulunan firmalardan Catcher Technology, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 17 artış ile yaklaşık olarak 550 milyon dolar gelir elde etti. Piyasanın geleneksel olarak durgunlaştığı 2015 yılı ilk çeyreğinde ise özellikle Apple'dan gelen siparişlerle düşüşü yüzde 6'da tutmayı planlıyor. Geri kalan dönemde ise firma artış bekliyor. 

Uneec firması ise bu çeyrekte 29 milyon dolar civarında bir gelir bekliyor ve siparişlerin çoğu Huawei ve Oppo gibi Çinli üreticilerden geliyor. Uneec de bu yıl metal kasa alaşımı siparişlerinde artış bekleyen firmalardan. 

Tamamen metal kasa haricinde metal çerçeve de bu firmaların uzmanlık alanına giren konulardan. Firmalar kalıp içerisine metal sıvıyı enjekte eden veya daha hızlı işleme yapmayı sağlayan çeşitli teknolojiler kullanıyor ve böylece maliyetleri de azaltmış durumda. Bu bakımdan orta seviye telefonlarda da daha fazla metal alaşım kullanılmasının önü açılıyor. 

HTC'nin bu yıl da üst seviye modellerinde metal alaşımdan vazgeçmeyeceği biliniyor. Ayrıca Apple, Huawei, Lenovo, Samsung gibi firmalar da metal alaşımlara ağırlık vemiş durumda. Bu bakımdan 2015 yılında daha fazla metal alaşımlı gövdeye sahip akıllı telefonlar görebiliriz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1214 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim