Anlık Bildirim

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 3

Uzun zamandır gündemde olan ve merakla beklenen Android işletim sisteminin yeni sürümü resmiyet kazandı. Sizler için sürümle birlikte gelen en önemli 20 yeniliği listeledik.

Google’ın Android ekosistemine sunduğu sekizinci sürüm olan Android O platformunu incelemeye devam ediyoruz. Bu bölümde arayüz bileşenlerine yönelik yeni gelişmeleri mercek altına aldık.

1- Çoklu pencere geliştirildi

Android 7.0 ile ilk kez stok Android arayüzüne gelen çoklu pencere özelliği bazı eksiklere sahipti. Örneğin bir pencerede iken ana ekrana geri döndüğünüzde açık olan pencere bildirim çubuğuna kendi tema rengini atıyordu. Bu zaman zaman aynı renge sahip diğer uygulamalarda karışıklığa neden oluyordu.

Android O ile birlikte ana ekrana döndüğünüzde artık üst kısımda ince bir çubuk içerisinde aktif olan pencereniz yer alıyor ve hangi uygulamanın açık olduğunu anlayabiliyorsunuz. Alt kısımdan biraz aşağı çekerseniz daha detaylı geniş bir ekrana sahip oluyorsunuz.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 3 Tam Boyutta Gör

2- Batarya yüzdesi yana alındı

Daha önce bildirim çubuğundaki batarya ikonunun içerisine yerleştirilebilen yüzdeli gösterge, yeni sürüm ile birlikte yan tarafa alınmış. Bundan böyle stok Android arayüzünde ikon içi batarya yüzdesi göremeyeceğiz.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 3 Tam Boyutta Gör

3- Kilit ekranında özelleştirme

Android O işletim sistemi ile birlikte yerleşik olarak Arayüz Düzenleme sekmesinde artık kilit ekranı kısayollarını özelleştirebilme seçeneği geliyor. Kullanıcılar kilit ekranında iki alt köşede yer alan kısayollara istedikleri fonksiyonları atayabilecek.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 3 Tam Boyutta Gör

4- Ayarlar menüsü iyileştirildi

Android 7.0 ile birlikte stok arayüzdeki Ayarlar menüsü elden geçirilmiş ve daha detaylı hale gelmişti. Android O ile birlikte ise kategori konusunda adımlar atılmış ve karşımıza gelen ilk menüdeki liste kısaltılmış. Kategorilerin altında ise detaylı ön izlemeler sunan menüler yer alıyor.

İkinci olarak sol taraftaki kaydırma menüsü yeni sürümde tamamen kaldırılmış.

 

Android 8.0 ile gelen 20 yenilik - Bölüm 3 Tam Boyutta Gör

5- Uyarlanabilir ikonlar

Uyarlanabilir ikonlar arayüz bileşenlerine göre kare veya yuvarlak şeklini alabiliyor, maskeler eklenebiliyor. Geliştiriciler böylece özelleştirilmiş ikonlar için çok fazla emek harcamıyor. Ayrıca çerçeve çizme, zıplama, yakınlaştırma gibi tepkiler verebilen animasyonlar da isterseniz otomatik olarak ikona eklenebiliyor.

Android 8.0 önizleme sürümü Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına kurulabiliyor. Yeni sürümün kullanıma sunulması ise Eylül-Ekim aylarında olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7948 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android O ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim