Anlık Bildirim

Android 8.1 kablosuz ağlara bağlanmadan önce WiFi hızını gösterecek

Arama devi Google, Android'in en yeni sürümünde WiFi ağları ile ilgili son derece kullanışlı bir özellik sunuyor. Artık kablosuz ağlara bağlanmadan önce WiFi hızını görmek mümkün olacak.
Kablosuz ağların hızları genelde farklılık gösterirken bazı Wifi ağlarının diğerlerinden daha hızlı olmasının birçok nedeni olabilir. Bağlanmakta olduğunuz ağın cihazınıza diğerlerinden daha yakın olması bunlardan biri. Ayrıca ağdaki kullanıcı sayısı veya WiFi ağının internet paketi de hıza direk etki eden maddeler olarak sıralanabilir.
Google yaptığı açıklamayla Android 8.1 Oreo'nun son güncellemesinde herkese açık kablosuz ağların artık sundukları hıza göre sıralanacaklarını duyurdu. Böylelikle kullanıcılar ağa bağlanmadan önce ne kadar hızlı veya yavaş olduğunu görebilecekler. Arama devinin web sitesinde yer alan destek dokümanına göre dört farklı sıralama olacak:
  • Yavaş: Kablosuz çağrıyı kullanabiliyorsanız telefon çağrıları yapıp kısa mesajlar gönderebilirsiniz.
  • Fena değil: Web sayfalarını okuyabilir, sosyal medya kullanabilir ve müzik akışı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hızlı: Çoğu videoyu canlı oynatabilirsiniz.
  • Çok Hızlı: Çok yüksek kaliteli videoları canlı oynatabilirsiniz.
Google ayrıca istediğiniz ettiğiniz takdirde bu sıralamaları devre dışı bırakabileceğinizi söylüyor. Ağ hızını görmek istemiyorsanız, cihazınızın Ayarlar uygulamasından Network derecelendirmesini kapatabileceksiniz.
Herkese açık ağların adlarının altında bağlantı hızının gösterilmesi, genel kullanıma açık WiFi noktalarına bağlanmak isteyenler için son derece kullanışlı bir özellik olacak. Böylelikle Androdid Oreo kullanıcıları hız sıralamasına bakarak performansı en yüksek kablosuz ağı tek seferde kolayca bulup bağlanabilecekler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim