Anlık Bildirim

Android cihazlardaki kötü amaçlı yazılımlar yapay zekayla tespit edilecek

Google, Android cihazlardaki kötü amaçlı yazılımlarla mücadele edecek yapay zeka tabanlı bir sistem geliştiriyor. Yeni makine öğrenme algoritmasının detayları haberimizde...
Android, son zamanlarda kötü amaçlı yazılımlar (malware) için bir numaralı hedef haline gelmiş durumda. Dünya genelinde 2 milyardan fazla aktif Android cihaz bulunduğunu göz önüne aldığımızda bunun pek şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.
Android'in ana şirketi Google, ekosisteminde yer alan cihazlara yönelik malware saldırılarını çok ciddiye alıyor ve bunların önüne geçmek için büyük çaba sarf ediyor. Google Play Hizmetleri'ne ve Google Play Store'a entegre bir tarama motoru olan Google Play Protect'in devreye alınmasının temel nedeni de bu.
Google'ın kötü amaçlı yazılım savaşındaki en son girişimi, kendi kendini eğitmek için Android cihazlardan veri toplayan yapay zeka (AI) destekli bir makine öğrenme algoritması oldu. Toplanan veriler arasında, hangi uygulamaların yüklendiği veya kaldırıldığı, uygulamanın davranışı vb. gibi bilgiler yer alıyor.
Android Güvenlik sorumlusu Adrian Ludwig, San Francisco'daki Structure Security konferansında asıl amaçlarının uygulama kodunun davranışına dayalı olarak cihazlardaki kötü amaçlı yazılımı otomatik olarak tespit edip kaldırabilecek yapay zeka tabanlı bir sistem yaratmak olduğunu belirtti.
Ludwig'e göre, AI tabanlı öğrenim sistemi hızla gelişiyor ve artık test örneğindeki kötü amaçlı yazılımların yaklaşık %55'ini tespit edebilecek seviyeye gelmiş durumda. Altı ay önce, test örneklerinden sadece %5 zararlı yazılım tespit edebiliyormuş. Sistemin genel kullanıma sunulmadan önce daha da iyileşmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim