Anlık Bildirim

Android’in babası iddialı modellerle pazara geri dönüyor

Android işletim sistemini geliştirerek akıllı telefon pazarında yeni bir dönemin kapılarını açan Andy Rubin, bir süredir sessizdi. Bu sessizliği aslında fırtına öncesi olduğunu anlıyoruz.

Android’in babası olarak da adlandırılan ve uzun süre Google bünyesinde çalıştıktan sonra kendi projeleri için görevini bırakan Andy Rubin, yeniden pazara dönme kararı aldı. Yeni bir firma kuran Rubin, tecrübeli mühendislerden oluşan sağlam bir kadro topladı.

Pazarda Geniş Bir Tecrübeye Sahip

Henüz Google bünyesinde iken Essential Products Inc. adında bir marka tescili yapan Rubin’in ne tür bir hamle yapacağı o dönem anlaşılamamıştı. Bu yıla girdiğimizde Rubin’in pazara iddialı bir hamle yapacağını öğrenmiş olduk.

Essentials yaklaşık 40 kişiden oluşan bir kadroya sahip. Andy Rubin kadrosunu bir dönem Google’da beraber çalıştığı ve Apple’da tanıdığı mühendislerden oluşturmuş. Ekibin amacı Samsung Galaxy S veya Apple iPhone serisi ile mücadele edecek iddialı ürünler ortaya koymak.

Rubin’in CES 2017 fuarında önemli ABD’li operatörler ile görüşmeler yaptığı söyleniyor. Yani Essentials telefonlarının çıkış noktası ABD pazarı olacak. Önemli operatör anlaşmaları ile ilk etapta kendi ülkesinde tanınmak istiyor.

Andy Rubin zaten yılların tecrübesi. Bu bakımdan tedarik zinciri kurmak, tasarım yapmak ve arayüz geliştirmek çok zor olmasa gerek. Bu bakımdan doğrudan üst seviyeden giriş yapmayı tercih ediyor.

Benchmark skorlarına yansıyan bilgilere göre 5.5 inçlik bir ekrana sahip ilk amiral gemi modelinde Snapdragon 835 yonga seti ve 4GB RAM yer alıyor. Ayrıca ekranda Force Touch benzeri bir dokunmatik hassasiyet teknolojisi de yer alacak.

Testlerde Snapdragon 835 yonga seti biraz düşük rakamlara imza atmış gibi görünüyor ancak bu skorlar geçen yılın sonlarına doğru henüz telefonun markasının ne olduğunu bilmediğimiz dönemde sızmıştı ve yonga setinin ilk revizyonları olduğu düşünülüyordu. Muhtemelen final revizyonunda olması gereken seviyeye çıkacaktır.

Pazarda Essential adıyla yer alması beklenen Rubin’in Foxconn ile beraber çalışmaya başladığı da iddialar arasında. Tabii pazara ne zaman girecek, nasıl bir fiyatlandırma olacak, Andy Rubin nasıl bir pazarlama stratejisi izleyecek bunlar şimdilik net değil.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim