Anlık Bildirim

Apple, 2018'de Qualcomm'dan modem tedarik etmeye devam edecek

Yayınlanan yeni bir rapora göre Apple bu yıl piyasaya süreceği iPhone'larda kullanılacak modem yongalarının %70'ini Intel'den, %30'unu ise Qualcomm'dan alacak...
Apple ve Qualcomm arasında bir takım sıkıntılar yaşandığı için Cupertino'lu teknoloji devinin bazı bileşenleri diğer üreticilerden tedarik etmeye çalışması sürpriz olmadı. Görünüşe bakılırsa Apple, Qualcomm'u en azından belirli bir süre daha tamamen saf dışı bırakamayacak.
Fast Company'nin raporuna göre Apple, 2018'de piyasaya süreceği iPhone modelleri için Qualcomm'dan bileşen tedarik etmeye devam edecek. Rapor, Apple'ın modem yongalarının %70'ini Intel'den alacağını, geriye kalan %30'unun ise Qualcomm'dan geleceğini iddia ediyor.

Apple "bekle ve gör" taktiğini deniyor

Apple'ın henüz sadece Intel ile çalışmamasının bir nedeni var elbette. Intel şu anda 14 nm sürecini kullanarak kendi modem yongalarını üretiyor. Bu yıla kadar şirketin modem yongalarını TSMC (28 nm sürecinde) üretiyordu. Apple sadece Intel ile çalışmaya başlamadan önce bu işin altından ne kadar iyi şekilde kalkabileceğini görmek istiyor.
Bununla birlikte Fast Company’nin kaynakları, modem verim oranının Intel'in beklediği seviyede olmadığını ve şimdiye kadar üretilen yongaların sadece yarısının kullanılabilecek durumda olduğunu söyledi. Dolayısıyla üretim pek de iyi gitmiyor. Ancak Intel mühendisleri bu yıl Haziran/Temmuz ayları arasında vites arttırmadan önce sorunu çözebilecekleri inancında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim