Anlık Bildirim

Apple 2018'de çıkaracağı iPhone ve iPad'lerde Qualcomm bileşenleri kullanmayabilir

The Wall Street Journal'in yeni raporu, Apple'ın uzun bir süredir hukuki anlaşmazlık yaşadığı Qualcomm'la artık çok fazla iş yapmak niyetinde olmadığını ortaya koyuyor.
Apple ve Qualcomm arasındaki hukuki anlaşmazlık, teknoloji haberlerini takip edenler tarafından oldukça iyi biliniyor. The Wall Street Journal'in bir raporuna göre Cupertino merkezli teknoloji devi artık Qualcomm'a daha fazla iş verme niyetinde olmadığını ortaya koymuş durumda.
Raporda şirkete yakın kaynakların verdiği bilgilere dayanılarak, Apple'ın 2018 yılında çıkacak iPhone ve iPad'leri Qualcomm'un bileşenlerini kullanmak zorunda kalmayacak şekilde tasarlamanın yollarını bulmaya çalıştığı iddia ediliyor.
Şu an iPhone'larda yer alan modemlerin hem Intel hem de Qualcomm'dan tedarik edidiğini belirtelim. Ancak rapor doğruysa Apple artık sadece Intel'den bileşen sağlamaya devam edebilir yada MediaTek gibi başka bir şirketle de çalışabilir.

Qualcomm: Apple'ın yeni cihazlarına güç vermeye kararlıyız

The Wall Street Journal'in haberinde ayrıca Qualcomm'un Apple'ın gelecekteki iPhone ve iPad prototiplerinde LTE'yi test etmesi ihtiyaç duyduğu yazılımı sakladığı da iddia ediliyor.
Ancak Qualcomm bunun doğru olmadığını ve Apple'ın yeni nesil iPhone'larda kullanabileceği yongaları zaten test ettiğini iddia etti. Şirket ayrıca "Apple'ın yeni cihazlarını desteklemeye kararlı olduklarını" da ekliyor.
Qualcomm'un gerçekten tedarik zincirinden çıkıp çıkmadığını öğrenmek için 2018 yılına kadar beklememiz gerekecek ancak Samsung olayından da gördüğümüz üzere Apple alternatif tedarikçi bulma konusunda çok fazla seçeneği yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim