Anlık Bildirim

Apple, iPhone X'dan kablolu şarj sistemini kaldırabilir

Mark Gurman, Apple'ın iPhone X'dan Lightning portunu kaldırmayı düşündüğünü belirtti. Böylelikle yeni iPhone'ların kutusuna bir de kablosuz şarj cihazının dahil edilmesi fiyatları artıracak.
Bloomberg'den Mark Gurman'ın raporuna göre Apple, iPhone X'teki Lightning portunu kaldırmayı düşünüyor. Deneyimli editör Apple tasarımcılarının en nihayetinde yıllar sürecek olsa bile "iPhone'daki harici bağlantı noktalarının ve tuşların çoğunu kaldırmayı" planladıklarını belirtti. Gurman'ın konuyla ilgili şu ifadeleri dikkat çekiyor:
"iPhone X geliştirilirken Apple, kablolu şarj sistemini tamamen ortadan kaldırmayı düşündü. Kablosuz şarj hala geleneksel yöntemlerden daha yavaş olduğu için bu yapılamadı. Yeni iPhone'ların kutusuna kablosuz şarj cihazının da dahil edilmesi telefonların fiyatını önemli ölçüde artıracak".

Apple'ın hedefi kablosuz gelecek

Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive, hedeflerinin "tek parça cam" gibi gözüken iPhone tasarlamak olduğunu söylemişti. Şirketin "kablosuz bir gelecek" yaratmayı planladığını bildiğimiz için Lightning konektörünün kaldırılacağını öğrenmek pek sürpriz olmadı.
Apple’ın AirPods ve AirPower ürünlerinde W1 ve W2 kablosuz yongaları yer alıyor. Teknoloji devi iPhone 7 modelinden 3.5 mm kulaklık girişini çıkararak kullanıcıları kablosuz kulaklıklara yönlendirecek bir karar almıştı.
Apple'ın tüketicilere sunulacak ürünlerinde hiçbir zaman görmeyebileceğimiz çok sayıda fikri kendi içerisinde değerlendirdiğini biliyoruz. Bu noktada iPhone'lardaki Lightning konektörü en az birkaç yıl daha varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Ayrıca şirketin 2018'de piyasaya süreceği iPhone'ların kutusuna 18 watt’lık bir hızlı şarj adaptörü ve USB-C’den Lightning’e dönüştürücü bir kablo dahil edeceği de gelen haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6367 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, lightning ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim