Anlık Bildirim

Apple, parmak izi okuyabilen dokunmatik ekran teknolojisinin patentini aldı

Apple, akıllı telefonların dokunmatik ekranının parmak izi okuyabilmesini mümkün kılan teknolojinin patentini aldı. Şirketin bu teknolojiyi kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Apple, parmak izi okuyabilen dokunmatik ekran teknolojisinin patentini aldı Tam Boyutta Gör

iPhone’un tasarımında ciddi değişiklikler yapmayı düşünen Apple, birkaç sene içerisinde akıllı telefonun Home tuşunu kaldırmayı hedefliyor. Söylentilere göre iPhone 8’in Home tuşunu dokunmatik bir panel gibi tasarlayacak olan şirket, Home tuşundan tamamen kurtulabilmesini mümkün kılacak yeni bir patent aldı.

Patentin içeriğine göre Apple, parmak izi okuyabilen dokunmatik ekran teknolojisi geliştirmeyi başardı. Bu teknolojiyle üretilen akıllı telefonlar, ekranlarından ötürü parmak izi okuma sensörüne ihtiyaç duymayacaklar.

Apple, parmak izi okuyabilen dokunmatik ekran teknolojisinin patentini aldı
 

U.S. Patent and Trade Office tarafından paylaşılan ve AppleInsider tarafından gündeme getirilen patent, Apple’ın birkaç senedir üzerinde çalıştığı bir teknoloji. İlk iPhone’dan beri Home tuşundan vazgeçemeyen ve seneler içerisinde Home tuşunun işlevselliğini değiştiren Apple, bu patent sayesinde Home tuşunu kaldırabilecek ve daha büyük ekranlı akıllı telefonlar üretmeye odaklanabilecek.

Apple bu patenti kullanacak mı? 

Şunu unutmamak gerekiyor ki, Apple aldığı her patenti kullanma taraftarı değil. Patentte bahsedilen donanımın üretim maliyeti, müşterilerin bu teknoloji hakkındaki fikirleri gibi etkenlerden ötürü Apple, parmak izi okuyabilen dokunmatik ekranları bir süre daha kullanmayabilir. Ancak diğer akıllı telefon üreticilerinin de buna benzer bir teknoloji üzerinde çalışıyor olabileceğini unutmamak gerek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5781 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
parmak izi okuma, apple patent ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim