Anlık Bildirim

Apple uyardı: iPhone X'da "ekran yanması" sorunu yaşanabilir

Apple, 3 Kasım'da satışa sunulan iPhone X'daki OLED ekranın, "ekran yanmasına" eğilimli olduğu konusunda bir uyarı yayınladı. Peki iPhone X'da ekran yanması sorunu nasıl önlenir?
Kısa bir süre önce piyasaya çıkan Apple'ın 1.000 dolarlık (ülkemizde 6.099 TL) amiral gemisi iPhone X, OLED ekrana sahip ilk iPhone oldu. Ancak cihazdaki Super Retina ekran bazı can sıkıcı durumlara yol açabilir.
Son olarak Google Pixel 2 XL telefonlarda meydana gelen "ekran yanması" probleminden bahsediyoruz. Sorun artık günümüzde birçok üst sınıf akıllı telefon ve diğer cihazlarda yer alan OLED ekran panelleriyle ilgili.

iPhone X'un OLED ekranı yanmaya eğilimli

Apple, iPhone X için yeni bir destek belgesi yayınladı. İlgili dokümanda, iPhone X'un "olağanüstü yüksek standartları" karşılayan ekranının, uzun süreli kullanım sonucunda "ekran yanmasına" eğilimli olduğu yazıyor. Şirket bu durumun, aynı yüksek kontrastlı görüntünün uzun süre gösterilmesi gibi daha ekstrem durumlarda ortaya çıkabileceğini belirtiyor.
Geçtiğimiz ay yayınlanan iOS 11 Golden Master sürümünün kodu incelendiğinde, Apple'ın iPhone X ekranının yanmasına neden olan sorunları azaltmak için yazılım tabanlı önlemler uygulamayı denediği ortaya çıkmıştı.
iPhone X satın almayı planlayanlar ekran değişimi için 1.180 TL ödemek zorunda kalmak istemiyorlarsa, ekran yanması olasılığını azaltacak tedbirler uygulayabilirler. İşte Apple'ın Super Retina ekrandan en iyi şekilde yararlanma önerileri.

iPhone X'da ekran yanması sorunu nasıl önlenir?

  • iPhone X'unuzu iOS'in en son sürümüne güncelleyin.
  • Ekranınızın parlaklığını, bulunduğunuz yerdeki ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlamak için Otomatik Parlaklık özelliğini kullanın.
  • iPhone X'unuzda gerekli ayarları yaparak ekranın kullanılmadığında kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Kısa bir süre belirlemeniz öneriliyor.
  • Statik görüntüleri uzun süre boyunca maksimum parlaklıkta görüntülemekten kaçının.
  • iPhone X'unuzu etkin şekilde kullanmadığınız sırada ekranınızı açık tutan bir uygulamanız varsa Denetim Merkezi'ni kullanarak parlaklık düzeyini geçici bir süreliğine azaltın.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19278 kez okundu.
109 kişi, toplam 112 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim