Anlık Bildirim

Apple ve LG arasında OLED üretim sıkıntısı

Bu yıl iki OLED ekranlı telefon piyasaya sürmeyi planlayan Apple tedarikçi olarak LG’yi de zincire eklemişti. Ne var ki LG istenen verimliliği bir türlü yakalayamıyor.

Geçen yıla iyi bir başlangıç yapan ve bu yılın ilk aylarına kadar da bunu devam ettiren iPhone X yavaş yavaş gözden düşüyor. Bununla birlikte bıraktığı gelir çok iyi seviyelerde ve Apple devam modellerine karar verdi.

Üretimi yayamıyor

Bu yıl yeni nesil iPhone X modeli yanında iPhone X Plus adında 6.5 inçlik bir telefon daha bekleniyor. iPhone X modelinin OLED ekranını Samsung üretirken 6.5 inçlik OLED ekran ise LG’ye emanet edildi.

Ne var ki gelen bilgilere göre LG üretim konusunda problem yaşıyor. Geliştirilen farklı OLED ekran prototipleri Apple’ın beklediği kadar verimli değil. Bunun en büyük sebebi verimli bir OLED üretimi için LG’nin yeteri kadar ekipmana sahip olmaması. Küçük OLED ekranlar konusunda henüz yatırım yapan LG tesislerini de yeni faaliyet soktu. Apple’ın kısa sürede büyük hacimli üretimler istediği düşünüldüğünde LG yetersiz kalabilir.

Diğer taraftan Samsung geçen yıl Apple ile yaptığı anlaşma sonrasında OLED üretim tesislerini genişletmiş ve ekipmanların sayısını da arttırmıştı. Şu anda beklediği kadar sipariş alamıyor ancak her iki ekran boyutu için sıkıntısız üretim yapabilecek kapasitede.

Uzmanlar LG’nin verimlilik problemini çözemediği takdirde Apple’ın Samsung tarafına yönelebileceğini düşünüyor zira artık yılın ortası geldi ve üretimin yavaş yavaş rayına oturması gerekiyor. Geçen yıl TrueDepth kamera sisteminin üretimi rayına oturmadığı için önemli gecikmeler yaşanmıştı.

Apple’ın bu yıl yeni iPhone modellerinde 100 milyon civarında satış yapması bekleniyor. Bunun 50 milyon civarı ise OLED ekranlı modeller olacak. Bu bakımdan Samsung’a büyük bir piyango vurabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim