Anlık Bildirim

Apple ve Samsung'un yapamadığını Çinli Vivo yaptı

Apple ve Samsung, parmak izi sensörünü ekrana entegre etmenin yollarını ararken Çinli Vivo bunu yapmayı başardı bile. Şirket, X9 Plus modelinde ekrana gömülü parmak izi sensörü sunacak.
Apple ve Samsung parmak izi sensörünü ekrana entegre etmenin yolunu bulmaya çalışırken Çinli bir şirket bu teknolojiyi içeren bir model çıkarmaya çok yaklaştı.
Çinli firma Vivo şu anda X9 Plus adlı modeline son rötuşlar yapıyor ve cihazın ekrana entegre edilmiş bir parmak izi okuyucu ile birlikte gelmesi bekleniyor. Böylece fiziksel Home butonu veya telefonun arkasına yerleştirilmiş sensör gerekliliğini ortadan kaldırmış olacak.
Şimdilik yeni Vivo modeli hakkında çok az detay var ancak 28 Haziran'da Şanghay MWC konferansında tanıtılacağı ve gelecek ay satışa sunulacağı söyleniyor.

Apple, iPhone 8'de sunacak, Samsung geç kaldı

Apple'ın iPhone 8'le birlikte ekrana entegre parmak izi teknolojisini sunan ilk büyük firma olması muhtemel görünüyor. Şirket bu yıl iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8 olmak üzere üç farklı iPhone modeli çıkaracak. 10. yıla özel iPhone 8'in ise OLED ekran, kablosuz şarj ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı gibi birkaç ayrıcalıklı özelliğe sahip olması bekleniyor.
Aynı zamanda, Samsung'un da amiral gemisi telefonları için benzer özellikler üzerinde çalıştığına yönelik söylentiler var, ancak bu çalışmalar istenilen hızda ilerlemiyor gibi görünüyor.
Başlangıçta Samsung Galaxy S8'in ekrana entegre parmak izi sensörüyle gelecek ilk telefon olacağı düşünülüyordu, fakat şirkete yakın kaynaklar teknolojinin hazır durumda olmadığını söyledi. Samsung'un Ağustos ayında gelecek Galaxy Note 8'de bu teknolojiye yer vereceğine inanılıyordu ancak henüz kesinleşmemesi bir başka gecikmeye işaret ediyor.
Bu nedenle Apple, yeni güvenlik özelliğini ana akım haline getiren ilk sektör devi olabilir. Zira diğer telefon üreticilerinin çoğunun önümüzdeki 12 ay içinde bu teknolojiye geçiş yapabilmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16326 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim