Anlık Bildirim

Apple'dan 5 inç ekranlı dikey çift kameralı iPhone modeli geliyor

Tayvan merkezli tedarikçilere göre Apple 2017 yılında 5 inç ekran boyutuna sahip ve dikey konumlandırılmış çift kamera teknolojisi sunan bir iPhone modeli çıkaracak.
Apple'ın gelecek yıl iPhone'un 10. yıl dönümünü kutlayacak olması nedeniyle cihazı tamamen yenilemesi bekleniyor. Yayınlanan yeni bir rapora göre şirket bunu 5 inç ekranı olan bir modelle hayata geçirmek istiyor.
Japon sitesi Macotakara kaynaklı habere göre, Tayvanlı bir tedarikçi Apple'ın dikey çift kamera sistemine sahip 5 inçlik bir model çıkarmayı planladığını iddia ediyor. Bildiğiniz üzere şu an piyasada olan iPhone 7 Plus yatay bir çift kamera dizilimine sahip. Aynı kaynak bu modelde başka değişiklik yapılmayacağını ve diğer tüm özelliklerin iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'la aynı olacağını söylüyor. Bu da Apple'ın temel amacının dikey çift kamera sistemiyle yeni bir ebat sunmak olduğu anlamına geliyor.

Neden 5 inçlik bir iPhone modeli?

Kafalardaki en büyük soru işareti ise şirketin ne amaçla bunu yapmayı planladığı. Her şeyden önce, dikey tasarım 5 inç ekran nedeniyle planlanan bir hamle olarak değerlendiriliyor. Çünkü çift kameranın dikey konumlandırılması Apple'a iç kısımda daha fazla alan sağlayacak. Bu özellik şu anda sadece iPhone 7 Plus'da yer alıyor, dolayısıyla Apple daha küçük bir iPhone'a çift kamera modülünü sığdırmak için iç yapıyı yeniden ele almak zorunda.
5 inç ekranlı iPhone'a gelince, Apple, potansiyel müşterilere 4.7 ve 5.5 inçlik mevcut seçenekler arasında seçim yapma şansı sunuyor. Bu noktada, Apple'ın böyle bir seçeneği yok ve birçok 5 inçlik telefon müşterisi için Android telefonlar cazip hale gelmiş durumda. Bu yeni raporun ne kadarının doğru olduğunu ancak gelecek yılın sonbaharında öğrenebileceğiz. Zira Apple'ın tipik sürüm döngüsüne göre 2017 model iPhone, Eylül ayında piyasada olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24650 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim