Anlık Bildirim

Apple'dan LG Display'in yeni OLED fabrikasına yatırım

Güney Kore kaynaklı yeni bir rapora göre Apple, sadece kendi cihazlarına yönelik üretim yapma şartıyla LG Display'in yeni OLED fabrikasına 1.75 ila 2.62 milyar dolarık yatırım yapmayı düşünüyor.
2018 ve sonrası için OLED ekran tedariği konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen Apple'ın, tek müşterisi olma karşılığında LG'nin yeni OLED üretim hattına yatırım yapmayı düşündüğü bildiriliyor. The Korea Herald tarafından kaleme alınan raporda, Apple'ın şirketle anlaşmaya yakın olduğu ve 1.75 ila 2.62 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı belirtilmiş durumda.
iPhone 8'in tek ekran tedarikçisi olan Samsung, iki yıl içinde Apple'a 92 milyon OLED ekran sağlayacak. Ancak Cupertino merkezli şirket yaklaşmakta olan diğer cihazları için tedarik zincirini çeşitlendirmek istiyor. LG şu anda global OLED pazarında küçük bir paya sahip ancak yeni üretim tesisi şirketin önemli bir tedarikçi haline gelmesine yardımcı olacak.

Fabrika yalnızca Apple'a çalışacak

LG özellikle 2019'da faaliyete geçebilecek E6 olarak bilinen bir tesis üzerinde çalışıyor. Şirketin, OLED üretimine yaklaşık 3.5 milyar dolar yatırım yapacağı ve masrafın önemli bir kısmının da iPhone üreticisi tarafından karşılanacağı ortaya çıkmış durumda.
Apple'ın yeni yatırımının, LG Display'in E6 adlı yeni fabrikasına aktarılacağı ve bu tesisin sadece iPhone siparişlerine yönelik üretim yapacağı söyleniyor. Aylık kapasitesi 30.000 adet olacak altıncı nesil OLED ekran üretim hattı için yaklaşık 3.5 trilyon won, yani 2.62 milyar dolar gerektiğini de ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3093 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim