Anlık Bildirim

Apple'dan sürpriz karar: iPhone 8, gigabit LTE hızı sunmayacak

Apple ve Qualcomm arasındaki hukuki ihtilafın ilk kurbanı iPhone 8 olacak gibi görünüyor. Şirket yeni nesil iPhone'da gigabit veri hızını kısıtlayacak bir hamle planlıyor.
Apple'ın Qualcomm'la olan hukuki ihtilafı, teknoloji devinin yaklaşmakta olan iPhone 8'de gigabit veri hızını kullanılamaz hale getirecek bir sınırlama yapmasına neden olabilir. Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapor, Samsung'un gigabit veri hızı konusunda Apple'ı geride bırakmaya çok yakın olduğunu gösteriyor. S8 serisi zaten gigabit LTE desteğine sahip durumda ancak iPhone'lar Qualcomm'a karşı sürdürülen yasal anlaşmazlık nedeniyle en az bir yıl daha yoksun olacak.
AT&T ve Verizon da dahil olmak üzere ülkedeki en büyük operatörler, yeni teknolojiye geçiş yapmayı planladıklarından, gigabit veri hızları bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulacak. Bunun yanında üreticiler de yeni nesil kablosuz veri hızını karşılamaya hazırlanıyor. Operatörler olanak sağladığı taktirde Samsung, gigabit bağlantı hızını destekleyen bir modemele gelen Galaxy S8'le bunu gerçekleştiren ilk şirket olacak.

iPhone'lara gigabit LTE desteği bir yıl sonra gelecek

Apple, 2017 model iPhone'larda hem Qualcomm hem de Intel tarafından geliştirilen modemlere yer verecek. Ancak Intel'in geliştirdiği modemler henüz gigabit seviyesinde hızlara çıkamıyor. Bu nedenle Qualcomm'un yüksek hızlara çıkabilen modemi, tüm iPhone'larda aynı performansı sunmak adına kısıtlanacak.
Bu da Qualcomm modemlerin Intel'den çarpıcı bir şekilde daha hızlı olmasına rağmen aynı hız seviyesine düşürüleceği anlamına geliyor. Şirket bu hamleyi sadece Qualcomm'a olan bağımlılığını azaltmak için planlanmış durumda. Yani tüm tedariği hukuki sorunlar yaşadığı bir şirketten yapmak istemiyor. Intel, 2018 model iPhone'larda kullanılacak gigabit LTE destekli bir modem geliştirene kadar Apple, bu konuda rakibi Samsung'un performansına yetişemeyecek.
Ancak Apple, yeni iPhone'larının gigabit hız sunmaması konusunda endişe duymuyor. Çünkü tarih, yüksek veri hızı konusunda hep geriden gelen şirketin buna rağmen başarılı olduğunu kanıtlamış durumda. 2007'de çıkan ilk iPhone'un 3G desteği yoktu. 4G hızlara ise Samsung'dan bir sene sonra yani 2012'de geçildi. Ancak satışların kablosuz veri hızlarındaki bu farklılıklardan etkilendiği pek söylenemez.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11879 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim