Anlık Bildirim

Apple'ın 100 milyon iPhone satma hedefi tedarik krizi yarattı

Apple'ın bu yıl 100 milyon iPhone satma hedefi, bileşen tedariği konusunda ciddi sıkıntı yarattı. DRAM ve NAND yonga talepleri karşılanmayan diğer üreticiler önceki nesil yongalara yönelmiş durumda.
Geçtiğimiz Nisan ayında yayınlanan raporlar, Apple'ın yılın ikinci yarısında 100 milyondan fazla iPhone 7, iPhone 7s Plus ve iPhone 8 satmayı hedeflediğini ortaya koymuştu. Şirket, amiral gemisi ürünü olan iPhone'un 10. yıldönümünde akıllı telefon satışlarını daha da arttırmak istiyor.
Bunun için de hedef yeterli sayıda yeni iPhone stoğunu garanti altına almak. Ancak Apple'ın bu yılki planı, yonga üreticileri ve diğer akıllı telefon üreticileri arasındaki arz ve talep zincirinde sorun yaratmış durumda.
9to5Mac'in raporuna göre, Apple iPhone 8 için verilen yonga ve bileşen siparişleri, diğer önde gelen ve küçük ölçekli üreticilerin DRAM ve NAND yonga tedariğinde sıkıntı yaşamasına neden oldu. Küçük akıllı telefon üreticilerinin ciddi şekilde etkilediği ve hatta taleplerini azaltmaya veya önceki nesil yongaları kullanmaya yönlendikleri söyleniyor.
Raporda Sony'nin kamera bileşenleri için Apple ve diğer üreticilerin siparişlerine öncelik verdiği yer alırken, Çinli dev Huawei'in amiral gemisi P10'da daha az gelişmiş yongalar kullanmak zorunda kaldığı yazıyor. Ayrıca ismi açıklanmayan bir yonga tedarikçisi, flaş depolama alanındaki tedarik sıkıntısının büyük ölçüde Apple'dan kaynaklandığını söyledi.
Apple'ın, NAND yongası dünya tedariğinin yaklaşık %18'ini satın aldığı bildirilirken, analistler iPhone 8'in başarılı olması durumunda bu yüzdenin önemli ölçüde artabileceğini düşünüyorlar. Ayrıca bu yılki iPhone satışlarının 100 milyon adete ulaşabileceğini öngördüklerini de belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5037 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, yonga ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim