Anlık Bildirim

Apple'ın A12 yonga seti %20 daha hızlı ve %40 daha verimli olabilir

TSMC tarafından 7 nm FinFET süreciyle üretileceği söylenen A12 yonga setinin %20 daha yüksek performans ve %40 daha az güç tüketimi sunması bekleniyor. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
Apple'ın muhtemelen 2018 iPhone ve iPad modellerine alacak olan A12 yonga setinin mevcut işlemciden daha hızlı ve güçlü olacağını söylemeye gerek yok. Ancak tam olarak ne kadar bir hızdan bahsediyoruz? Görünüşe bakılırsa yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacak.
Peki bu rakamlar nasıl ortaya çıktı? TSMC geçtiğimiz yılki 10 nm sürecini daha da aşağıya çekerek bu yıl üreteceği yeni yonga setlerinde 7 nm üretim teknolojisine geçecek. Şirket 7 nm FinFET teknolojisinin 10 nm sürecine göre lojik yoğunlukta 1.6 kat artış, yüzde 20 hız iyileştirmesi ve güç tüketiminde yüzde 40 azalma sağladığını iddia ediyor.

İyileştirmeler A12'ye de uygulanabilir

TSMC kesinlikle Apple'dan hiç bahsetmiyor ancak Apple'ın ana yonga seti tedarikçisi olduğuna göre bu iyileştirmelerin A12'ye uygulanma ihtimali yüksek. Bunun gerçekleşeceğine dair bir garanti yok, dediğimiz gibi tüm bunlar şirketin 7 nm sürecinin getireceği doğal iyileştirmeler olacak.
Apple'ın yeni iPhone'ları yılın ilerleyen aylarında muhtemelen Eylül civarında tanıtması bekleniyor. Yani tüm bu konular hakkında resmi detayları öğrenebilmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5379 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, tsmc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim