Anlık Bildirim

Apple'ın indirimli pil değişim programı şirketi 10 milyar dolardan edebilir

iPhone'ları bilerek yavaşlattığını kabul eden Apple müşterilerinin güvenini tekrar kazanmak için pil değişim fiyatında indirime gitmişti. Görünen o ki bu durum şirkete pahalıya mal olacak.
Apple eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını ve pili eskiyen iPhone'ların işlemci frekansını düşürdüğünü itiraf etmesinin ardından özür mahiyetinde bir hamle yaparak pil değişim ücretlerinde indirime gitmişti.
Yurtdışında 50 dolarlık indirim yapılacağını açıklayan Apple, batarya değişim fiyatını 79 dolardan 29 dolara indirdi. Türkiye'de ise şirket pil değiştirme işlemi fiyatını 319 TL’den 129 TL’ye düşürerek 190 TL indirim yaptı.
iPhone müşterileri artık daha düşük bir ücret ödeyerek cihazlarının hem pil ömrünü hem de performansını arttırma şansına sahip olmuş durumda. Ancak Barclays analistlerine göre bu durum 2018'de iPhone satışlarının düşmesine neden olabilir.

Apple'ın gelir kaybı 10 milyar doları bulabilir

Analist Mark Moskowitz bu hamlenin her ne kadar Apple'ın sorunu çözmesi adına iyi bir PR hareketi olsa da, birçok kişiyi yeni bir iPhone almaktan vazgeçirebilir. Moskowitz bunun 2018'deki iPhone satışlarını olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor.
Analistler, Apple'ın müşterilerine sunduğu indirim teklifiyle bu yıl beklenenden 16 milyon adet daha az iPhone satacağını tahmin ediyor. Barclays'a göre satışlara direk etki edecek bu durum şirketin 10.29 milyar dolar gibi bir gelir kaybına uğramasına neden olabilir.
Pil değişiminde sağlanan kolaylığın iPhone satışlarını etkilemesine neden olacak belli başlı maddeler var. Bunlardan en önemlisi de kullanıcıların 29 dolar veya ülkemizde 129 TL ödeyerek iPhone'larında önemli bir performans artışı sağlayabilecek olmaları. Mesela pili değişen bir iPhone 6'nın işlem hızı 600MHz'den 1400 MHz’ye yükselecek.
Öte yandan Apple pillerin sağlık durumuna bakmaksızın herkesin bu indirimden yararlanmasına imkan sağlamış durumda. Yani bu da bazı müşterilerin iPhone modelini yükseltmek yerine pil değişimini tercih edebileceği anlamına geliyor. iPhone 6 veya daha yeni modellere sahip tüm müşterilerin 2018 Aralık ayına kadar bu indirimden yararlanabileceklerini belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5241 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, İndirim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim