Anlık Bildirim

Bilim insanları Nokia Lumia 1020'yi dijital mikroskop olarak kullanıyor

Nokia’nın piyasada çok fazla ilgi görmeyen akıllı telefonu Lumia 1020 için geliştirilen bu aksesuar, cihazın özellikle az gelişmiş ülkelerde mikroskop olarak kullanılmasını sağlıyor.
Bilim insanları Nokia Lumia 1020'yi dijital mikroskop olarak kullanıyor
 
2013 yılında piyasaya sürülen ancak donanım özellikleriyle rakiplerinin bir adım gerisinde kalan Lumia 1020, aradan geçen dört yılın ardından oldukça farklı bir amaçla karşımıza çıkıyor. Öyle ki üstün kamera yeteneklerine sahip akıllı telefon, geliştirilen bu aksesuar sayesinde dijital bir mikroskoba dönüşüyor.
Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCLA) ve İsveç’ten bir araya gelen bilim insanları üç boyutlu yazıcı ile yaklaşık 500 dolara ürettikleri kit sayesinde Lumia 1020'yi bilimsel araştırmalarda kullanmaya başladılar. 41 MP çözünürlüğünde Carl Zeiss lensin yanı sıra OIS ve Xenon flaş özellikleriyle üstün görüntüleme yeteneğine sahip cihaz ile moleküler teşhis ve DNA dizileme yapılabiliyor.
Araştırmacılar böylelikle oldukça pahalı olan mikroskopların yerine çok daha uygun fiyatlı bir alternatif ürettiklerini, az gelişmiş ülkelerde doktorların uzman laboratuvar ekipmanları olmadan karmaşık teşhisleri yerinde ve anında yapabileceklerini dile getiriyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32969 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim