Anlık Bildirim

Bixby projesinin arkasındaki isim Google’a transfer oldu

Bixby teknolojilerinin yavaş gelişmesinin faturasının kesildiği Samsung’un tecrübeli yazılım şefi Dr. Injong Rhee, kariyerine Google bünyesinde devam etme kararı aldı.

Samsung’da başkan yardımcılığına kadar uzanan bir dizi önemli görevde bulunan ve yazılım konusunda büyük deneyim sahibi yöneticilerden birisi olan Dr. Injong Rhee, Google’a transfer oldu.

Yönetim kurulunun gözüne giremedi

Uzun saçları ve sempatik tavırları ile bilinen Rhee, Samsung’da önemli işlere imza atmıştı. Samsung Knox güvenlik sistemi ve Samsung Pay ödeme sisteminin hayata geçirilmesinde aktif rol oynayan Rhee, sonrasında VIV şirketinin satın alınması ile Bixby ekibinin liderliğine soyundu.

Bixby asistanının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çaba sarf eden Rhee, ABD’li bulut bilişim firması Joyent’in satın alınmasında da önemli bir paya sahipti. Aslında ünlü ismin Samsung’dan ayrılışı sürpriz olmadı.

Bixby teknolojisinin yavaş gelişimi ve diğer dillere destek sunmakta gecikmesi yönetim kurulunun hamle yapmasına neden olmuştu. Haliyle projenin başındaki Dr. Injong Rhee de görevden alınmıştı. Rhee’nin bir süredir ayrılık planları yaptığı konuşuluyordu.

Tecrübeli ismin Google’daki yeni görevi belirli bir makamda değil. Entrepreneur-in-residence olarak da adlandırılan ve serbest çalışma tarzı olan bir görev üstleniyor. EiR sıfatına sahip kişiler genelde büyük firmaların fonlayabilecekleri yeni girişimler oluşturmak işini yapıyor. Rhee de Nesnelerin İnterneti konusunda projeler yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim