Anlık Bildirim

Bixby'nin İngilizce sürümü yeterli kullanım verisi olmadığı için gecikti

Samsung'un sesli asistanı Bixby'nin İngilizce sürümü, Galaxy S8'in çıkışının ardından uzun zaman geçmesine rağmen yayınlanmadı. Bir firma yetkilisi, gecikmenin sebebini açıkladı.

Bixby'nin İngilizce sürümü yeterli kullanım verisi olmadığı için gecikti
 

Samsung'unsesli asistanı Bixby'nin İngilizce sürümü, Galaxy S8'in çıkışının ardından uzun zaman geçmesine rağmen yayınlanmadı. The Korea Herald'ın yayınladığı raporda, derin öğrenme teknolojisinin anahtarı olan İngilizce için yeterli veri eksikliğinin işleri yavaşlattığı ifade edildi.


Bixby'nin ses özellikleri şuan sadece Korece dilinde kullanılabiliyor. İngilizce versiyonun tam sürümü henüz çıkmadı. Samsung'un mobil şefi Koh Dong-jin'in Nisan ayındaki röportajında, asistanın İngilizce ve Çince sürümünün sırasıyla Mayıs ve Haziran tarihlerinde çıkacağını söylemişti. Gecikmenin sebebi olarak The Korea Herald'a konuşan bir firma yetkilisi ise "Samsung'un 'big data' eksikliği nedeniyle Bixby'nin diğer dillere geliştirilmesi, beklenenden daha fazla zaman alıyor." açıklamasını yaptı.

Büyük veri, derin öğrenme teknolojisinin en önemli rolünü oynuyor. Büyük verinin oluşturulması işlemi; insanların kullanım istatistiklerinin, fotoğraflarının, videolarının ve log dosyaları gibi değişik kaynaklardan tüm kullanıcı verilerinin toplanıp anlamlandırılmasıyla oluşuyor. Sesli asistanın gelişebilmesi için çok sayıda beta test kullanıcısına ve yüksek çeşitlilikte ses örneklerine ihtiyaç bulunuyor. (Geçmişte Google'ın farklı aksanlar hakkında veri elde edebilmek için Reddit'e başvurduğu olmuştu.)

Başka Sebepler De Var

Gecikmenin bir başka sebebi olarak iletişimdeki sorunlar neden olarak gösteriliyor. ABD'deki birçok mühendis İngilizce sürümünü geliştirmek için tam çaba gösterse de Kore ofisiyle yapılan raporlamalardaki coğrafi ve dil engelleri, işlerin daha yavaş ilerlemesine neden oluyor. Ayrıca burada yer alan yazımızda Samsung'un Bixby'e sahip akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı haberini paylaşmıştık. Bixby'nin gecikmesi, akıllı hoparlörün üretiminin ertelenmesine neden oluyor.

Bixby, En Çok Kullanılan İkinci Sesli Asistan Olacak

Londra merkezli danışmanlık şirketi Ovum, Mayıs ayı raporunda Bixby'nin 2021 yılında en çok kullanılan ikinci sesli asistana dönüşeceğini öngördü. Ovuma göre Google Asistant %23.3'lük payıyla pazara hakim olacak ve onu %14.5 ile Bixby izleyecek. Apple'ın Siri'si %13.1, Amazon'un Alexa'sı %3.9 ve Microsoft'un Cortana'sı %2.3 paya sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim