Anlık Bildirim

Broadcom’dan ABD’ye 1.5 milyar dolar yatırım

Muhtemel bir Qualcomm satın alımına karşı ABD hükümetinin olumsuz tavrını gören Broadcom elindeki kartları açmaya devam ediyor. Sırada ABD’ye 1.5 milyar dolarlık yatırım var.

ABD’li yonga devi Qualcomm’u almak için büyük çaba gösteren Broadcom, muhtemel bir hükümet engeline takılmamak için hamle yapıyor. Ulusal güvenliği tehdit edebileceğine dair hükümet açıklamasından sonra Broadcom’dan cevap geldi.

Karşılıklı hamleler

Firma yaptığı duyuruda 5G teknolojileri konusunda çalışmalar yapan girişimler için 1.5 milyar dolarlık bir fon oluşturduğunu belirtti. Fon 5G konusunda yeni ABD’li yetenekler yetiştirmeyi ve ABD’yi 5G teknolojilerinde global bir lider haline getirmeyi amaçlıyor.

ABD Hazine Bakanlığının yabancı bir şirket olan Broadcom’un Qualcomm’u satın alması durumunda 5g hakimiyetinin Çinlilerin eline geçebileceği uyarısının bu açıklamada etkisinin olduğu çok belirgin bir şekilde görülüyor.

Broadcom özellikle ABD’yi 5G lideri yapmayı amaçladığının altını çizerken kendisinin her açıdan bir ABD firması olduğunu belirtmeden geçmiyor. Hatırlanacağı üzere ABD kaynaklı olmasına rağmen kendisini satın alan Avago firması Singapurlu ve ABD’nin güvensiz olarak tanımladığı pek çok Çinli firma ile de ortaklık halinde.

Son olarak Qualcomm için teklifini 160 milyar dolara kadar çıkaran Broadcom’un işi hükümetin devreye girmesiyle zorlaştı. Qualcomm teklife evet dese bile hükümet birimlerinin onay vermeme durumu söz konusu. Dananın kuyruğunun 6 Nisan’da yapılacak Qualcomm yönetim kurulu seçimlerinde kopacağı düşünülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim