Anlık Bildirim

Bir süredir Apple ile tekelleşme iddiaları sonrasında başlayan ve patent kavgasına dönüşen bir mücadele içerisinde olan Qualcomm şimdi de Intel ile karşı karşıya geldi. Sebep yine tekelleşme iddiaları.

Suçlamalar artıyor

ABD Rekabet Komisyonu’nun bir sorusuna verdiği cevapta Intel, Qualcomm’un standart patentleri kanunun gerektirdiği sınırların çok üstünde fiyatlandırdığını ve rakiplerini zarara soktuğunu iddia etti.

Intel ile Apple’ın iddiaları bazı noktalarda benzeşiyor. İkisi de Qualcomm’un üst seviye modem segmentinde rekabet yasalarına aykırı hareket ettiğini ve tekelleşme çabası içerisinde olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte Apple, Qualcomm’un müşterisi iken Intel doğrudan rakibi konumunda.

Aslında Apple’ın hukuki hamlelerinin de arkasında Intel olduğu ihtimali akla yakın gelmiyor değil. Zira Apple, iPhone 7 serisinde Intel modemlere de yer vermişti. Qualcomm ise Apple’ın Intel modemleri kendi modemlerinden daha verimli çalışacak şekilde optimize ettiğini iddia etmişti.

Diğer bir konu ise Qualcomm’un Microsoft ile birlikte ARM üzerinde Windows 10 çalışmalarından ötürü Intel’in tepkisini çekiyor oluşu. Intel de anlaşılan eline geçen her fırsatta Qualcomm’u zorlamaya çalışıyor.

Elbette Qualcomm sudan çıkmış ak kaşık değil. Geçen yıl Çin’de haksız rekabet nedeniyle 1 milyar dolar tazminat ödemişti. Güney Kore ve ABD’de de aynı konulardan açılmış soruşturmalar bulunuyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim