Anlık Bildirim

Bu yıl üst seviye telefonlarda düşüş bekleniyor

Akıllı telefon pazarında değişim döngüsünün uzaması ve üst seviye telefonlara düşen ilgi TSMC’yi de doğrudan etkiliyor. Firma mobil tarafta gelir beklentisini düşürdü.

Büyük boyutlu yonga tarafında başta kripto para madenciliği olmak üzere yapay zekâ ve blok zinciri sektörlerden gelen taleplerin artması ile gelirleri yükselen TSMC, mobil yonga tarafında ise beklentilerini düşürdü.

Pazar sıkışıyor

Bu yılın ilk çeyreğinde 8 milyar dolar civarında gelir ve 3.1 milyar dolar civarında bir faaliyet karı bekleyen TSMC, analiz uzmanlarının beklentilerini de karşıladı. Bununla birlikte yılın tümünde gelir artışı beklentileri yüzde 10 civarına düşmüş durumda. Bunun en büyük sebebi ise akıllı telefon pazarı.

TSMC yetkilileri performans yongaları tarafında yani kripto para madenciliği, yapay zekâ ve blok zincir teknolojileri için üretilen yongaların taleplerinde yüzde 40 civarında bir artış beklediklerini ifade ediyor.

Mobil tarafta ise büyüme beklentisi yüzde 8 seviyesine kadar düştü. Çin’de telefon kullanım döngülerinin uzaması ve yine hem ülkede üst seviye telefonlara olan ilginin düşük kalması hem de global pazarda aynı konuların yaşanması bunun en büyük sebepleri arasında.

Diğer taraftan ülkede düşük maliyetle çalışan dökümcü firmaların rekabete katılması da TSMC’yi biraz zorlamaya başladı. Bu dökümcüler küçük de olsa bazı alt seviye mobil yonga üretim ihalelerini almış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim