Anlık Bildirim

Çinli LeEco, ABD pazarında tutunamadı

Büyük umutlarla ABD pazarına adım atan Çinli LeEco, yeteri kadar tüketici ilgisi toplayamayınca finansal açıdan zora girdi. Firma hızlı bir şekilde küçülme kararı aldı.

Sektörün ilk USB Tip-C girişli akıllı telefonu ve ilk Snapdragon 820 yonga setli akıllı telefonu gibi önemli ünvanların sahibi olan Çinli üretici LeEco, bir süredir ABD pazarında mücadele veriyordu. Ne yazık ki firma beklediği verimi alamadı.

Küçülmeye gidiyor

Aslında LeEco bir televizyon üreticisi ve aynı zamanda çevrim içi video yayınları yapan bir platformdu. Ülkesi Çin’de geniş bir tüketici kitlesine ulaşan firma 2015 yılında akıllı telefon pazarına adım atmaya karar verdi.

Farkındalık yaratan telefonları ile beğeni toplayan firma kısa sürede milyonluk satışlara imza atmıştı. Kendine güveni artan firma 2016 başlarında ABD pazarına açılma hamlesi yaptı. Bununla birlikte aradan geçen bir yılda yeterli ilgiyi toplayamadı ve finansal açıdan sıkıntıya girdi.

ABD her açıdan çok büyük bir pazar olsa da kıyasıya bir rekabet mevcut. Akıllı telefon tarafında yerli üretici Blu ve Apple yanında Samsung, LG, Sony gibi firmalar satışların neredeyse tamamına hakim. Televizyon tarafında da Vizio, LG, Samsung gibi devler kapışıyor. LeEco ise uluslararası pazarda elde ettiği şöhret ile ABD’de rüzgarı arkasına almak istedi ancak bu yeterli olmadı.

Gelen bilgilere göre firma ABD merkezindeki 325 kişinin işine son verdi. Silikon Vadisi’nde üs kurmak için satın aldığı arsayı devretti, Vizio’yu satın alma planlarını erteledi ve çevrim içi video aboneliği EcoPass’ı da iptal etti. Firma önümüzdeki dönemde herhangi bir yeni ürün pazara sunmayacak.

LeEco bunun yerine ABD’de yaşayan Çinlilere yönelik olarak içerikler hazırlamayı planlıyor. Ayrıca ABD’deki finansal durumunu düzeltecek yatırım ortaklığı arayışına da başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim