Anlık Bildirim

Çinli rakiplerinin baskısı altına giren Apple ve Samsung'un pazar payı azalıyor

Akıllı telefon pazarının iki dev şirketi Apple ve Samsung, Çinli rakiplerinin önlenemezi yükselişi karşısında pazar paylarını kaybetmeye devam ediyorlar. İşte Gartner'ın araştırma sonuçları.
Global akıllı telefon endüstrisi için 2018 yılı durgun geçmiş olsa da, bu dönemin Çinli şirketler açısından iyi geçtiği söylenebilir. Apple ve Samsung satışlarda beklenen rakamlara ulaşamadı ancak rakipleri Huawei, Xiaomi ve OPPO pazar paylarını yükseltmeyi başardı.

Çinli şirketler yükselmeye devam ediyor

Güvenilir araştırma şirketlerinden Gartner'ın raporu, 2018 yılının tamamında Samsung'un pazar payının yüzde 20,9'dan yüzde 19'a düştüğünü ve Apple'ın da yüzde 14'ten yüzde 13,4'e gerilediğini gösteriyor. Gartner, Apple'ın Çin pazarında karşılaştığı güçlükler nedeniyle iPhone satışlarının yüzde 2,7 ile 209 milyon adede düştüğünü belirtiyor. Durum iki dev şirket için kötü olsa da Çinli şirketler bir önceki yıla göre pazar paylarını yükseltti.
ABD hükümetiyle devam etmekte olan savaşa rağmen, Huawei en büyük yüzde 3,2 ile en büyük artışı gösteren Çinli şirket oldu. Gartner'ın kıdemli araştırma direktörü Anshul Gupta, seleflerine göre birkaç yükseltme ile gelen pahalı, üst düzey telefonların, kullanıcıların en son modelleri satın almalarını engellediğini söylerken: "Samsung orta sınıf akıllı telefon modellerini güçlendirmesine rağmen, daha fazla pazarlara genişleyen Çinli markaların artan rekabetiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5297 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim