Anlık Bildirim

Düşük Galaxy S9 satışları Samsung'un işletme kârını olumsuz etkiledi

Samsung hala çok para kazansa da Galaxy S9 satışlarının düşük olması şirketin işletme kârını olumsuz etkiledi. Güney Koreli dev 2018’in ikinci çeyreğinde, öncekilere kıyasla daha az kâr bekliyor.
Samsung dört çeyrektir rekor kâr açıklıyor ancak bu gidişat sona ermek üzere. Güney Koreli şirket 2018'in ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 artışla 13.2 milyar dolarlık bir işletme kârı öngördüğünü duyurdu.
Toplamda öngörülen 51.7 milyar dolarlık (58 trilyon won) gelir geçen sene şirketin elde ettiği 54.8 milyar dolardan daha düşük seviyede. Samsung, bir önceki çeyrekte 56.5 milyar dolar gelir üzerinden 14.6 milyar dolar kâr elde ederek rekor kırmıştı.
Galaxy S9 satışlarının beklenenden düşük seyretmesinin şirketin gelirini etkilemiş olabileceği belirtiliyor. Financial Times ve The Wall Street Journal gazetesine konuşan analistlere göre Galaxy S9, Galaxy S3'ten bu yana Samsung'un amiral gemisi telefonları arasında en az satan model olmuş durumda.

Şirketin lokomotifi yarı iletken bölümü

Zayıf çeyreğin bir diğer sebebinin de iPhone X için Apple'a daha az OLED ekran satılması olduğu söyleniyor. Cupertinolu şirket 52.2 milyon gibi rekor sayıda iPhone satmayı başarsa da aslında satışlar beklenenden daha düşük ilerledi.
Samsung'un gelirini ve dolayısıyla genel kârını arttıran etkenlerden biri de yarı iletken işi. DRAM ve NAND talepleri konusunda şirket piyasayı hakimiyetine almış durumda. Ve bu çeyrekte de yarı iletken bölümünün Samsung'a en fazla gelir getiren bölüm olması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3341 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim