Anlık Bildirim

Essential Phone satış rakamları ümit vermiyor

Apple ve Samsung'un amiral gemileriyle rekabet etme hedefiyle piyasaya giren Essential Phone, ilk altı ayında sadece 88.000 adet satabildi. Akıllı telefon beklentilerin çok uzağında bir grafik çiziyor
Android'in babası Andy Rubin'in şirketi Essential, ilk akıllı telefonunu 2017'de çıkarmıştı. Essential Phone olarak piyasaya sürülen cihaz Apple ve Samsung'un amiral gemileriyle rekabet etmeyi hedeflese de satış performansı konusunda oldukça geride kaldı. Yeni veriler şirketin geçen yıl 90.000'den az Essential Phone sattığını gösteriyor.
IDC araştırma müdürü Francisco Jeronimo bugün erken saatlerde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, akıllı telefonun piyasaya sürülmesinin ardından ilk altı ay içerisinde 88.000 adetlik sevkiyat rakamına ulaşabildiğini ve beklentilerin çok uzağında olduğunu söyledi.

Fiyat indirimleri durumu kurtaramadı

Muhakkak ki Essential Phone'un piyasaya girer girmez ilk denemesinde Apple ve Samsung'un müşterilerini çalması beklenmiyordu ancak rakamlar şirketin bu alanda rekabet etmesinin son derece zor olduğunu ortaya koymuş durumda.
Satışların bu kadar düşük olmasının en önemli nedenlerinden biri cihazın 700 dolar gibi yüksek fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüş olmasıydı. Anlaşılan o ki şirketin daha sonra yaptığı 200 dolarlık agresif fiyat indirimi bile durumu kurtarmaya yetmemiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3930 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Andy Rubin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim